Hogyan lehet biosban kikapcsolni, hogy a gépre usb-n rákötött hordozható wincseszter a gép kikapcsolt állapotában ne kapjon áramot?
Ha kikapcsolod a gépet, az USB-n semmiképpen sem fog áramot kapni a hordozható merevlemezed (winchester vagy merevlemez, semmiképpen sem „wincseszter”!!!!)
Ha mégis tovább működik a számítógép kikapcsolása után, akkor más kábelről kap áramot, vagy esetleg egy USB elosztóról, azt kell kihúzni.
BIOSban szerintem sehogy.
Az alaplapon találsz ilyen kis pöcköket az USB portokhoz közel, amik két helyen lehetnek: +5V vagy +5VSB (legalábbis nálam így van.) Ha a sima +5V-ra rakod, akkor nem fog kapni áramot kikapcsolt állapotban.
De sokat gondolkodtok! :D Ha nem akarod, hogy áramot kapjon a winchester és azt mondod csak az USB vezetékkel kapcsolódik a géphez, akkor HÚZD KI!!! EZ ILYEN EGYSZERŰ! :D
Ha ismét használni akarod, rádugod ismét a gépre és használod. :)
Egyáltalán, miből gondolod, hogy miután leállítottad a gépet a merevlemez megy tovább?
Én sokszor rajtafelejtek ezt azt az USB-ken, de még egyszer sem észleltem, hogy ment volna valami is. Sőt a windows alapból lekapcsolhatja a nem használt usb portokat, menet közben is.
Oberle Gábor: gondoltam rá, csak pont ezt a ki/be dugdosást akarom elkerülni...
utolsó válaszoló: ég a lámpa a wincsin, és pörög a ventillátora és meleg. sztem ez elég bizonyíték, h. kap elég áramot :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!