Fontos, hogy az alaplap chipset-je passzoljon a processzorhoz?
Egy Ryzen 9 3900X-et szeretnék vásárolni, és az ehhez ajánlott chipset az X570-es, az alaplap amit szeretnék hozzá vásárolni az pedig B450-es (Asus ROG STRIX B450-F GAMING).
Mennyire számít a chipset? nem nagyon értek hozzá, viszont spórolnék 15ezer forintot, ha nem az X570-est kellene vásárolni.
huhh hát köszönöm a válaszokat, akkor valóban nem szabadna spórolni..
kedves 2. válaszoló, csak hogy választ kapj a kérdésedre, igen, 15e ft is sok pénz. Nincs nagyobb fizetésem, mint egy átlag embernek, és a csúcsprocesszor azért kell, hogy ne kelljen hozzányúlni még évekig. Szeretnék kocsit stb..
A tuning mindenképpen játszani fog, szeretném most összerakni az erőművet, és többet nem költeni rá. Remélem mire újra hozzá kell nyúlni, addigra a fiamnak rakom össze a szettet. Tehát ameddig lehet nyüstölni fogom, és ha eljön az idő, a végsőkig OC-zni.
Sajnos így nem spórolhatok az alaplapon, mivel ha most kiszedek 20e ft-ot a költségvetésből, késöbb egész biztosan megbánom.
Még1x köszönöm a válaszokat. Sokat segítettetek. Mindenkinek ment a hasznos.
Én a MSI MAG B550 TOMAHAWK-ot venném, picit olcsóbb és nincs rajta venti, ami engem is zavarna. Egyébként ez is jó kis alaplap.
Szerintem is a b550 tomahawk. Későbbiekben nem buggyan meg a venti.
Ha játékra kell a 3700x bőven elég lesz a későbbiekben is, az egy szálas teljesítmény fogja úgyis meghatározni az fps-ek számát. 8/16 még sok évig elég lesz játékra.
Bár a holnap megjelenő 5600x lehet még jobb választás lenne.
köszi az ajánlatokat, viszont azért az a párezres árkülömbség megéri hogy márkahű maradjak. Ami a ventit illeti, nekem tetszik, viszont valóban tönkre tud menni. Addigra úgyis gyártják majd a kinaiak a cseredarabokat.
12/24 egyébként, kevered az inteles tesójával (i9-9900k)
egyébként pcx-en 160k a 3900X, de kiskereskedőtöl be lehet szerezni 135-be, szóval ugyanott lennék. Ránézek, hátha valóban jobb választás lenne
Meglett a vege
Ryzen 9 3900X
Asus tuf x570 plus
Hyperx 2x8gb 3200mhz
A ramok 3000.en porognek mert igy jobb az idozitese.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!