MSI B150M MORTAR alaplapba keresek új procit, milyet ajánlotok? Esetleg cseréljek alaplapot is?
I5-6500-am van, egy GTX 1050ti és 2x4GB ram mellett.
Fejleszteni akarom a konfigom, és nem igazán tudom hogy mi jelentene igazán fejlődést a mostanihoz képest.
Néztem I5-9400f-t, ami kb. 45ezer és belemegy az alaplapba. Viszont nem tudom, hogy ez kellő előrelépés lenne vagy sem.
Ramból fogok még venni, az biztos.
Nekem teljesen mindegy hogy AMD vagy Intel/ Nvidia. Szeretném a konfigomat erősebbé tenni, a régi alkatrészeket meg eladni.
9. Gen nem megy bele, vagyis belemenni igen, de működni nem fog.
7xxx a max.
Nos, nem hiszem, hogy a vga mellett a proci gond lenne. De esetleg vehetsz egy 6700 / 7700 et, bár én nem látom értelmét, mert horror áron van.
Ha mindenképp fejleszteni akarsz, akkor egy 10400 / rzyen 2600x lenne az, amire van is értelme, de ez igen költséges lesz. Elkell adni a lapot, meg a procit, a vga maradhat ideiglenesen.
Vagy veszel egy erősebb vga-t, tudni kéne mivel játszol, milyen a monitorod, hogy ellehessen dönteni hol van most a szűk keresztmetszet
#1 Na, akkor jól tettem hogy kiírtam a kérdést. :D
Úgy érzem eléggé out of date a configom már, és nem volt olcsó. (72k az alaplap+proci)
Ezt fingom sincs mennyiért tudnám elpasszolni.
#2 A monitorom valami noname 1680x1050es retek. Az is cserére érett már.
Egyébként GTA 5, FIFA 20, Watch Dogs 2. (A GTA 5 kb. 2 óra után szaggat szinte játszhatatlanul, a Watch Dogs meg folyamatosan, ramhiány miatt)
Szóval amire használni akarom, arra a mostani konfig is perfekt, de szeretném up to daten tartani. Vagy legalább egy kicsit modernebb alkatrészeket venni bele.
Olyan 36 ot kérhetsz érte szerintem, de nem néztem utána. Kb. 12 a lap, meg 24-25 a proci.
Szerintem érdemes lehet most eladni, mert lassan váltani fogja már mindenki, ennek az ára már csak lefelé megy. Bár annyira tömött már a piac használható procikka, hogy nem tudom tud-e jelentősen lentebb menni, mert egyszerűen a játékok még mindig futnak egy 2xxx en is nagyjából, és bagóért van. Eléggé megragadtak a dolgok, nem vagyok kompetens benne, fentebb már biztos nem megy xd mennyi pénzed van? Látom memória is tervbe van.
Mindenkinek: Logikus amit mondtok.
Reménykedtem hogy vannak olcsóbb megérős darabok mostanság. Simán befektetnék rá. Ez a gép meg max maradna tartaléknak.
A jelenlegi procid teljes mértékben kitudja használni a VGA-dat, mèg 4K-ban sincs bottleneck elméletileg.
Hiába vennél gyorsabb CPU-t, sokat nem változna a dolog.
Max még 8GB RAM-ot tehetnél bele vagy eladsz mindent és mindenből újat veszel. Esetleg még i7-7700 ami talán jó az alaplaba, az nagyobb ugrás lenne, mellé egy gtx 1070 vagy 1080 használtan mindent persze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!