Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Laptop néha semmi különösebb...

Laptop néha semmi különösebb terhelésre nagyon hangosan zúg, máskor meg teljesen néma. Mi az oka?

Figyelt kérdés

Már ilyen volt, amikor vettük márciusban.

Néha annyira hangos, hogy nem bírom, megfájdul a fejem is. Máskor meg tényleg teljesen néma, semmit nem hallani. Véletlenszerűen elhallgat, majd újra "belekezd".

Sőt, néha még játék alatt mintha halkabb tudna lenni, mint sima netezéskor.

ASUS TUF Gaming FX505DY, Win 10 64 bit

HDDSentinel az SSD kondíciója 99%, teljesítmény 100%.

2020. okt. 31. 17:29
 1/5 anonim ***** válasza:
Windows 10 Update / Index
2020. okt. 31. 17:31
 2/5 anonim ***** válasza:

Nem biztos, hogy amit te üresjáratnak látsz, az valóban az is. A háttérben futhat olyan folyamat (még ha nem is kellene), ami erősen terheli a cpu-t, ezért a hűtés is izmosabb, aminek hangja van.

Tehát, tudni kellene, hogy milyen folyamatok zajlanak a háttérben ilyenkor, amit egy Feladatkezelővel tudnál ellenőrizni. Egyelőre innen biztosat nem lehet mondani. Meg kéne nyitni a Feladatkezelőt és a futó folyamatokat monitorozni.

2020. okt. 31. 18:04
 3/5 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

Asus progi nincs hozza? Amivel be allitgathatnad?

mivel lehet a hutes es teljesitmeny profil nem eleg jo

ilyen "gamer" kiadasnal szokott lenni valami, illetve biosban is Tobbminden allitthato

amugy pedig rendesen hotermelo gep annyira nem csoda hogy zug, mivel olcso kategoria is egyuttal egy normalis TUF Gaming az 400-500 tol kezdodik! de az sem am halk...

2020. okt. 31. 18:28
 4/5 anonim ***** válasza:
Az Asus TUF szériás notebookoknak ez sajnos egy elég gyakori típushibája, hogy elkezdenek kerepelni a benne lévő ventilátorok. Sajnos elég sokkal találkoztam már és olyan is volt, hogy új notebook eseték tönkrement az egyik ventilátor ami ki lett cserélve, majd pár hónapra rá tönkrement a másik ventilátor is.
2020. okt. 31. 19:25
 5/5 A kérdező kommentje:

A feladatkezelőt már csekkoltam, sajnos én is azt olvastam, amit The Perfect Enemy írt, hogy ennek a szériának gyakori ez a probléma :/

Egyébként, a laptop alig melegszik játék alatt, de sima egész napos bekapcsolás után is meg se lehet érezni (tapintásra, alul-felül), hogy melegedne. A windows frissítésre azért nem gyanakszom, mert egy driverhiba miatt nem sokkal a vétel után újra kellett telepíteni, és első-második "életében" is ugyanez a hiba már fennállt. Nem tudom milyen Asus program van hozzá sé mivel lehetne állítgatni, de tönkretenni sem akarom a gépet, így nem akarok felelőtlenül fordulatszámoakt, stb. állítgatni. Legfeljebb, ha van valami profilbeállítás, de nem tudom hol keressem.

2020. okt. 31. 20:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!