I5 6500-ról van értelme váltani i5 9400f-re?
Lenne egy kevés pénzem upgradre, és amennyire értek hozzá úgy látom, hogy a CPU a konfigom leggyengébb pontja (GTX 1070 & 16 GB RAM DDR4). Nézegettem videókat és bizonyos játékokba mint pl a BF V vagy az RDR 2 ugyanezen kártya és RAM mennyiség mellett másoknak sokkal több FPS van, mitöbb, legalább elérik a 60 FPS-t az RDR 2-ben ugyanazon beállítások mellett mint én, míg nekem nem ritka a 35 körüli érték, nekik meg szinte 60-ról el sem mozdul. Ahol lakom ott érdeklődtem, kereken 50 ropiért adja egy számítástechnikai bolt a 9400f-t, és a 6500-t meg bevennék 20-ért, szóval egy 30 ezres történet lenne ami baráti.
A kérdésem lényege, hogy van annyival erősebb a 9400f, hogy ezekben a játékokban lényegi javulás legyen? ( a videókat amiket néztem többnyire i7-ek voltak, de bízom benne hogy azzal a +2 maggal is el lehetne érni a jelentős változást) 1080p-ben játszom egyébként. Előre is köszi a válaszokat.
Köszönöm szépen mindenkinek a válaszát! Igazából nem szerettem volna sokat szánni rá, mert annyi értelmét nem feltétlen látom, hogy megérjen ez így akkor 50-70 ezret.
Valószínű az lesz, hogy akkor ez a konfig már így maradt és majd az új GTA rész megjelenésekor rakok össze egy újat de az még nem most lesz, 4-5 évig meg 1080p-ben ha más nem low-on biztos vinni fogja a 3-4 év múlva érkező friss megjelenéseket is. ( GTA bu*i vagyok :D mindig egy új rész megjelenése után tettem össze az új gépemet )

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!