Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » I5 6500-ról van értelme...

I5 6500-ról van értelme váltani i5 9400f-re?

Figyelt kérdés

Lenne egy kevés pénzem upgradre, és amennyire értek hozzá úgy látom, hogy a CPU a konfigom leggyengébb pontja (GTX 1070 & 16 GB RAM DDR4). Nézegettem videókat és bizonyos játékokba mint pl a BF V vagy az RDR 2 ugyanezen kártya és RAM mennyiség mellett másoknak sokkal több FPS van, mitöbb, legalább elérik a 60 FPS-t az RDR 2-ben ugyanazon beállítások mellett mint én, míg nekem nem ritka a 35 körüli érték, nekik meg szinte 60-ról el sem mozdul. Ahol lakom ott érdeklődtem, kereken 50 ropiért adja egy számítástechnikai bolt a 9400f-t, és a 6500-t meg bevennék 20-ért, szóval egy 30 ezres történet lenne ami baráti.

A kérdésem lényege, hogy van annyival erősebb a 9400f, hogy ezekben a játékokban lényegi javulás legyen? ( a videókat amiket néztem többnyire i7-ek voltak, de bízom benne hogy azzal a +2 maggal is el lehetne érni a jelentős változást) 1080p-ben játszom egyébként. Előre is köszi a válaszokat.

2020. okt. 30. 14:58
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Ahhoz lapot is kell cserélned. Alapvetően "megérné", de lap cserével.. hát..
2020. okt. 30. 15:00
 2/12 A kérdező kommentje:
Én ahogy láttam több oldalon is ellenőrízve LGA 1151 mind a kettő, de javíts ki ha tévedek.
2020. okt. 30. 15:03
 3/12 anonim ***** válasza:
Ha most 35 re leesik akkor nem fog a proci cserétől 60 on maradni. Nem rossz így, de annyira azért nem is jó, 40 ezer körül kapsz használtan 9400 at, a procidat meg 25 körül tudnád most eladni, nyilván erre még rájön a posta de 30 helyett megúsznád ugyanezt a cserét 17-18 ezer körül legfeljebb - prociból meg nyugodtan lehet venni használtat, minden más előbb fog elromlani a gépedben.
2020. okt. 30. 15:06
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

LGA 1151 V1: 6-7. gen

LGA 1151 V2: 8-9. gen

Hivatalosan csak LGA 1151 a megnevezés, de v1/v2-vel szokás jelölni őket.

Tehát nem fog menni lapcsere nélkül. Tipikus Intel, a 2 évente/generációnként "kötelező" foglalat csere.

2020. okt. 30. 15:16
 5/12 anonim ***** válasza:

Lásd: [link]

Forrás: [link]

2020. okt. 30. 15:18
 6/12 anonim ***** válasza:
Azért a régi AMD lapok se mind támogatják az új generációt, hiába pöccre az a foglalat. Az újak támogatják a régit, de annak meg nincs sok értelme, max ha van egy régi procid de lapod nincs hozzá és azt veszel újonnan.
2020. okt. 30. 15:51
 7/12 anonim ***** válasza:
#6 melyik nem támogatta melyiket? Legjobb tudomásom szerint bios frissítés után működött minden am3 proci minden am3 lappal - vagy ha am3 vs am3+ ra gondolsz az megint más történet, am3 2009-2012 között volt, am3+ pedig már fx. Átlagosan 4 generációt támogatnak foglalatonként, ugyanabban az alaplapban, intel meg egyet. Ryzen épp kivétel, mert ugyan papíron ugyanaz a foglalat, de első generációs lapokkal egyik negyedik generációs cpu sem fog működik(sőt, harmadik generációs lapokkal is csak majd valamikor a jövőben, és ha a gyártó konkrétan nem mondta hogy lesz támogatás akkor nem is garantált). De igazából ez is érthető, nem akarnak 4 generációt várni hogy támogassák az új technológiákat, korábban csak az első 1-2 évben tartották a szintet az intel lapjaival, most meg vagy ugyanott, vagy előttük vannak.
2020. okt. 30. 16:33
 8/12 anonim ***** válasza:
61%

Ahogy előttem is írták új alaplap is kellene de amúgy sem. A 9400F is csak 6 mag 6 szálas tehát egyre több játékban már 100% pörög és bottleneckeli a kicsit is erősebb kártyákat. Division 2 ben akár egy 1660 supert is.

10400F érné meg jobban az 12 szálas vagy Ryzen 5 3600 ami szintén

2020. okt. 30. 16:37
 9/12 anonim ***** válasza:
0%
B450 chipset támogatni fogja a mostani 4. szériás Ryzen-eket is, ami megjelenés óta a 3. generáció lesz, és az első, alsókategóriás A320 is támogatja a jelenlegi 3. szériás Ryzen procikat is BIOS frissítés után. Az már más téma, hogy nem tökéletes, mert a gyártóknak nyilván nem éri meg 3+ éven keresztül fejleszteni a BIOS-t minden modellnek, így memória támogatás, esetleges összeomlások lehetnek, de ez megint csak nem az AMD-n múlik. De legalább így van értelme felső(bb) kategóriás lapot venni, mert "nyugodtszívvel" alszik az ember, hogy 3 év múlva is akár beletudja rakni az akkori, akár csúcsprocesszort is.
2020. okt. 30. 16:38
 10/12 anonim ***** válasza:

Ha használtan jó áron ki tudod fogni az alaplap+CPU kombót, akkor talán... De lehet a gyűjtögetés lenne a jobb, és újat. Mi a cél? Csak játék?

10400 most egy ár-érték best buy amúgy. Itthon. Aztán AMD-t is érdemes nézni, ryzen 3600 pl.

De tavasszal már értelmes keretek közt elérhető lesz az új szária is (amd 5000. Elvileg nov 5 az usa megjelenés)

2020. okt. 30. 22:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!