Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » PS5-re és új Xbox-ra tényleg...

PS5-re és új Xbox-ra tényleg 30 ezer egy játék?

Figyelt kérdés

Én nettó 82 ezret keresek. Nekem telik arra hogy 30 ezret költseek egy játékra. PS4-re csak használtan veszegettem a játékokat átlag 6-7 ezrekért, de gondolom PS5-re használtan is legalább 15-20 ezer lesz egy játék?

Nem értem ezt mégis hogy gondolják, ez orbánisztán nem amerika.

2020. okt. 30. 00:38
1 2
 1/18 A kérdező kommentje:
*Nekem nem telik arra. Rosszul javította a telefonom.
2020. okt. 30. 00:38
 2/18 anonim ***** válasza:
100%

nyilván ott van pl xboxon a game pass, ami azért nem havi 30 ezer, és azzal már elérhető rengeteg jó cím.

A nagy nevek viszint... sajnos...

[link]

Cudar világ jön.

2020. okt. 30. 00:54
 3/18 anonim ***** válasza:
100%

Nem itthon ennyi hanem mindenhol, messze a legnagyobb piac az egyesült államok, aztán kína, európában meg németország és anglia. Kínában a mobil piac megy igazán, meg a free to play hulladékok, marad a többi felsorolt nyugati ország ahonnan a bő 70+ százaléka jön a pénznek, hozzájuk van igazítva nem egy 9.5 milliós magyarországhoz. A helyzet az, hogy gyakorlatilag haszon nélkül adja el mindkét gyártó a konzolt, kizárólag a játékokon keres pénzt - az átlag játékos meg nem vesz száz játékot évente. De igazából nem a játékok, vagy a konzolok árával van baj(habár 82 ezres(???) fizetés mellett nehéz elképzelni hogy bármelyik 180 ezres konzol is opció lenne, még ha a játékok ingyen is lennének), hanem a fizetésekkel, arról meg nem a sony\ms tehet hogy a bérezés ilyen itthon.

Game pass tényleg jó opció, havonta 3 ezer forint és rengeteg játékot tartalmaz, decembertől eaplay is a része lesz(vagy akárhogy is hívják most, az electronic arts kisebbik előfizetése), és az az érzésem hogy tovább fog bővülni a jövőben.

2020. okt. 30. 02:31
 4/18 anonim ***** válasza:
100%
Igen, ennyi lesz. PS Store-on vegyél majd játékot, amikor akciós.
2020. okt. 30. 04:19
 5/18 anonim ***** válasza:
100%
Nem a játék a drága. A fizetésed és a forint árfolyama a béka segge alatt van.
2020. okt. 30. 05:30
 6/18 anonim ***** válasza:
100%
A kijelentés pontosabban az volt hogy a frissen megjelenő tripla A-s címek árai rúghatnak fel akár 30ezer Ft-ig.
2020. okt. 30. 08:08
 7/18 anonim ***** válasza:
100%

Attól, hogy idehaza a fizetések reálértéke "tudjuk, hogy milyen", attól még a szoftvercégek nem fogják a termékeiket olcsóbban adni. Az újdonságok pedig mindig drágák. Ki merem jelenteni, hogy irreálisan drágák. Háromszor is meggondolnám, hogy kiadjak-e 30 ezret egy játékért, pedig most 200 nettó fölött keresek.

De mondok valamit! Rengeteg JÓ játék van, ennél jóval olcsóbban! Igaz, lehet, nem épp a legdivatosabb és legújabb címek, de tapasztalatból mondom, hogy ha az ember eléggé szemfüles, a párezer forintos kategóriában is talál remek játékokat. Igaz, nem konzol, hanem PC, de anno (2000-es évek első fele) főiskolásként imádtam a TESCO "Ezt vedd meg!" sorozatát. 1200 forinttól kezdődtek, és talán 3 ezer forint volt a legdrágább (bár ebben nem vagyok biztos). 4-5 ezerért, vagy akár még olcsóbban pedig simán be lehetett szerezni páréves sikerjátékokat. Imperium Galactica II 1900 forintért? Heroes of Might and Magic 3 kiegészítőkkel ugyanennyiért? Vagy az Age of Empires I-II egyesített kiadása jócskán 5 rugó alatt? És csak pár kiragadott címet mondtam. Pár évvel ezelőttig én is 100 alatt kerestem, de soha nem panaszkodhattam, hogy ne lenne mivel játszani. Egyedül azt a békát kellett lenyelni, hogy a legújabb sikercímekre várnom kell. De őszintén? Nem okozott traumát. :D

Mostanság meg a gog.com kínálatából szoktam mazsolázgatni. Időnként komoly leárazások vannak, olyankor akár 80-90% kedvezményt is adnak egyes játékokra. Szóval lehet olcsón is játszani minőségi játékokkal, csak kicsit rafináltnak kell lenni. ;)

Bár ez leginkább PC-re igaz. Konzolokon ekkora mozgástere nincs az embernek, már amennyiben aktuális konzolon szeretne játszani.

2020. okt. 30. 08:26
 8/18 anonim ***** válasza:
Az a baj, hogy nem irreálisan drágák, még így is kevesebbet fizetünk egy játékért, mint amennyibe valójában kerül. Ezért van tele loot boxokkal, DLC-kel meg mikrotranzakciókkal a legtöbb játék.
2020. okt. 30. 09:13
 9/18 anonim ***** válasza:

Igen a nextgen játékok $70 dollárba fognak kerülni. Legalább is a többségük. A Sony Magyarország megerősítette, hogy Európában ez 80 euró lesz (mert csak) ami itthon 30e forint. A Microsoft és a legtöbb másik cég még nem véglegesítette az árazást, de arra lehet számítani, hogy ez mindenkire fog vonatkozni. Ami a generáció váltás elején tompíthatja az összegeket az az, hogy több cég is a régi áron fogja adni a cross gen játékait, például az Ubisoft vagy a CD Project Red. Személyes véleményem, hogy már ebben a generációban sem érte meg megvásárolni SEMMILYEN játékot megjelenéskor konzolra. Egyszerűen a fizetésekhez képest aránytalanul drágák, nem olyan jók, arról nem is beszélve, hogy a nagy részükhöz tonnányi mikrotranzakció van. Emellett szerintem semelyik nextgen konzolt sem érdemes megvenni megjelenéskor. Gyakorlatilag ugyanazok a játékok vannak rajtuk csak drágábban. Megmondom őszintén a 30e már az a határ ahol évtizedes konzolos/PCs pályafutással a hátam mögött azt mondom, hogy ha nem lenne Xbox Game Pass, illetve nem fog olyan ütemben nőni ahogy én azt elképzelem (én minimum egy évet várok új gép vásárlással) akkor itt és most hagynám abba a konzolozást örökre.

Mindenkit kérek, hogy ne fogadja el azt a gagyi érvet, hogy "de hát nőttek az árak mindenhol meg infláció!". Mind a Microsoft mind a Sony sokat tett azért, hogy kinyírja a használt piacot, mindkét gyártónak van """"olcsóbb"""" (PS5nél 1 játék, Xboxnál 2 játék árát spórolod meg vele, csak mondom) csak digitális gépe. Amit ezen veszel az nekik 200%os haszon. Évtizedekkel ezelőtt egy 20+e játékért kinyalták a seggedet, kaptál hozzá fémtokot, szobrot minden vacak mütyürt. Ezeket le kellett gyártani, megoldani a szállítást és kifizetni a boltosokat belőle. Ezeket az extra költségeket szépen a konzolgyártók az utóbbi években lenyelték. Régebben megkaptad az összes dlct plusz a mütyüröket, most már az alapjáték kerül ennyibe. És a lootbox ugyanúgy marad minden játékban, ráadásul a season passokból már nem egy hanem több van. Az alap játék ára csak beugró egy olyan rendszerbe ami egyre jobban hasonlít a F2P mobiljátékokra. Soha nem készül annyi játék mint most, mert MEGÉRI. Csak nézzetek körül, még totál bukásokat is mint az Anthem vagy a Falout76 is évekig patchelnek. Nem szívjóságból teszik! Mert üzlet és hozza a lóvét csak nem annyit amennyit gondoltak! Azért mert most 30e fogunk fizetni egy játékért nem fog több pénz landolni a fejlesztők zsebében! Ez egy hatalmas félreértés. Az öltönyös vezetők teszik majd zsebre!

Arról már nem is beszélek, hogy a vírus miatt mindegyik konzolgyártó rekordévet fog zárni, mert az emberek otthon unalmukban többet költenek arra. De szegényeknek most kellett árat emelni...

Ha nincs pénzed rá (még akkor is ha van) és mégis ki akarsz tartani a konzolozás mellett akkor azt javalom egy évig SEMMIT ne vegyél. Utána néz meg mi a helyzet. Jelenleg anyagilag az Xbox Series S Game Pass Ultimattel a legolcsóbb opció, de ez semmit sem jelent.

2020. okt. 30. 10:21
 10/18 Szirty ***** válasza:
50%
Aki lovat vesz, vegyen zabot is...
2020. okt. 30. 11:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!