Dell Latitude e6310 akkumulátornak mennyi ideig kellene bírnia?
Egy éve kaptam a laptopot, használtan, akkor nem volt jó benne az akksi nagyon gyorsan merült. Lett rendelve bele új, kb fél éve elkezdett nem annyira normálisan viselkedni, pl 80-90-os töltöttségnél kiírta, míg töltött, hogy lemerült az akksi, akkor ha kihúztam belőle a töltőt, vagy jó lett, vagy kikapcsolt. Most nem is amikor már kb 95-100% között van a töltöttség kiírja, hogy lemerül, 0%-ot jelez, majd néhány prec múlva meg már 100-at.
Tudom, hogy ezek nem normálisak, de most az akksi élettartamára 33%-ot ír a gép. Mennyi idő kb egy ilyen laptopnál az átlagos élettartam? Illetve mennyi az üzemidő?
(Nekem új akksival bírt kb 2-2,5 órát most kb 1-et maximum)
Köszönöm előre is a segítséget!
A gyári DELL aksikban japán cellák vannak (ha jól tudom Sanyo), az olcsó utángyártottakban meg nem. Ez kihatással van a várható élettartamukra iss.
Pl. a 8 éves e5420-as, második generációs i5 processzorral szereelt laptopomban még az eredeti gyári aksi van, de már vagy 2 éve már csak hálózatról használható rendesen, mert az AIDA szerint 65%-os az avulasá, vagyis az eredeti kapacitásának csak 35%-át tudja.
Amikor megvettem egy évesen, akkor 85%-os volt.
Szerintem így is extrém módon túlélte a jellemző élettartamát.
A napokban kell hogy megérkezzen az új aksi, amit Cseng mamóka a dzsunkán szegelt össsze, de ez szállítással együtt is csak kb a harmadába kerül a gyárinak, de egy 45-50 ezret érő laptopba nem veszek 25 ezerért akkumulátort. Úgy saccolom, hogy 2-3 évet fog kibírni.
Kiegészítés (mert pont a kérdésedre nem válaszoltam)
Anélkül, hogy ismerném a felhasználói szokásaidat, az aksid úgy viselkedik az üzemidő teekintetében, ahogyan egy utángyártottól nagyjából elvárható.
Köszönöm szépen a választ!
(Amúgy jegyzetelni szoktam rajta, illetve most az online oktatás miatt az órák nagy részét ezen nézem, nagy riktán letöltök egy-két dolgot, de pl játszani nem szoktam rajta, de akkor ez sajnos normális.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!