Videokazettákat szeretnék digitalizálni. Miért nincs hang?
Videomagnó: Funai 31D-850
Laptop: Lenovo L430 (Windows 10, 64 bit)
Csatlakozások:
-EasyCAP USB-RCA adapterhez a videomagnót egy olyan kábellel csatlakoztatom, melynek egyik vége RCA, másik vége egy IN/OUT váltós Scart.
-Hangkártya: aqprox USB 7.1 Sound Card. Ennek használati útmutatójában azt olvastam, hogy a számítógép automatikusan telepíti az illesztőprogramját, miután csatlakoztattam. Ezt olyan kábellel csatlakoztatom a videomagnóhoz, amelynek egyik vége Jack dugó (ezt a hangkártyába teszem), másik vége egy fehér és egy piros RCA (ezt pedig a videomagnóba teszem). A kártyán két Jack csatlakozó is van, de a Jack dugót bármelyikbe helyezem, nincs hang.
-Az OBS Studio 26. verzióját használnám digitalizálásra. A videorögzítő eszközt hozzáadtam, így kép van. A hangkártyát is próbáltam hozzáadni bemeneti hangrögzítőként, USB PnP Sound Device néven, mégsincs hang. (Ezt a nevet a Vezérlőpult -> Eszközkezelő -> Hang-, video- és játékvezérlők menüpontban láttam; ilyen néven ismeri fel a gépem a kártyát.) A hangkártya saját gombjával is növeltem a hangerőt, de még 100%-ra felvéve sem volt hang.
Tehát a kérdésem: mit nem csinálok jó, mi hiányzik még? Már sok mindent próbáltam, pl.: EasyCAP driver-ének többszöri újratelepítése, a gép újraindítása, miután a kártyát csatlakoztatom, csatlakozások ellenőrzése (de rendesen érintkeztek) stb.
Ajánlom a következő videó hozzászólásainak végigböngészését:
Ezt a videót már láttam, a kommenteket is olvastam. Ebben a videóban nincs is szó a hang beállításáról/hang hozzáadásáról.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!