Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Videokazettákat szeretnék...

Videokazettákat szeretnék digitalizálni. Miért nincs hang?

Figyelt kérdés

Videomagnó: Funai 31D-850

Laptop: Lenovo L430 (Windows 10, 64 bit)

Csatlakozások:

-EasyCAP USB-RCA adapterhez a videomagnót egy olyan kábellel csatlakoztatom, melynek egyik vége RCA, másik vége egy IN/OUT váltós Scart.

-Hangkártya: aqprox USB 7.1 Sound Card. Ennek használati útmutatójában azt olvastam, hogy a számítógép automatikusan telepíti az illesztőprogramját, miután csatlakoztattam. Ezt olyan kábellel csatlakoztatom a videomagnóhoz, amelynek egyik vége Jack dugó (ezt a hangkártyába teszem), másik vége egy fehér és egy piros RCA (ezt pedig a videomagnóba teszem). A kártyán két Jack csatlakozó is van, de a Jack dugót bármelyikbe helyezem, nincs hang.

-Az OBS Studio 26. verzióját használnám digitalizálásra. A videorögzítő eszközt hozzáadtam, így kép van. A hangkártyát is próbáltam hozzáadni bemeneti hangrögzítőként, USB PnP Sound Device néven, mégsincs hang. (Ezt a nevet a Vezérlőpult -> Eszközkezelő -> Hang-, video- és játékvezérlők menüpontban láttam; ilyen néven ismeri fel a gépem a kártyát.) A hangkártya saját gombjával is növeltem a hangerőt, de még 100%-ra felvéve sem volt hang.

Tehát a kérdésem: mit nem csinálok jó, mi hiányzik még? Már sok mindent próbáltam, pl.: EasyCAP driver-ének többszöri újratelepítése, a gép újraindítása, miután a kártyát csatlakoztatom, csatlakozások ellenőrzése (de rendesen érintkeztek) stb.

2020. okt. 18. 10:07
 1/6 anonim ***** válasza:
Próbáld meg a hangot az alaplap vonalbemenetére kötni egy rca-jack kábellel, majd azt add hozzá az obs-hez. Nézd meg a bemeneti eszközök közt, hogy ne legyen némítva és a jelszint legyen maximumon (ha torz lesz a hang, majd vedd lejjebb). Ha így sincs hang, akkor valószínűleg a magnó eleve nem is ad hangot. Ha ez a helyzet, általában az a baj, hogy koszos az audio fej, vagy sérült a kazetta - mivel a hang a szalag szélén van, fizikai sérülés azt teszi tönkre először.
2020. okt. 18. 12:29
 2/6 A kérdező kommentje:
Nem a szalag vagy a videomagnó baja lehet, mert DVD lejátszót ugyanezekkel csatlakoztatva szintén nincs hang.
2020. okt. 18. 12:37
 3/6 A kérdező kommentje:
Az alaplap vonalbemenete hol van? És ahhoz, hogy hozzáférjek az alaplaphoz, szét kell szedni a gépet/le kell venni a burkolatát? (Nem szedtem még szét laptopot. :) )
2020. okt. 18. 12:39
 4/6 A kérdező kommentje:
Most közvetlenül a laptopba dugtam be a Jack dugót, mégsincs hang.
2020. okt. 18. 13:45
 5/6 CspCsj ***** válasza:

Ajánlom a következő videó hozzászólásainak végigböngészését:

https://www.youtube.com/watch?v=ZKj7tyGncEc

2020. okt. 18. 17:38
 6/6 A kérdező kommentje:

Ezt a videót már láttam, a kommenteket is olvastam. Ebben a videóban nincs is szó a hang beállításáról/hang hozzáadásáról.

2020. okt. 18. 18:25

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!