Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Kábeleket érdemes tartogatni...

Kábeleket érdemes tartogatni („Jó lesz az még valamire!”)?

Figyelt kérdés

Satától kezdve, Usb, Ethernet stb. Nyugodtan kidobhatók/leadhatók a megfelelő helyeken, vagy van olyan, amelyből nem baj, ha akad otthon?

(Internet: a szerelők úgyis hoznak kábelt, a számítógép javításakor is talán jobb egy új kábel a ki tudja hány évesnél.)

2020. okt. 15. 17:40
 1/6 anonim ***** válasza:
Én sokat barkácsolok otthon, sokszor veszem hasznát régi kábeleknek. Az usb kábeleket billentyúzethez és egérhez szoktam használni hosszabítóként. Az UTP meg ha hosszú, adott esetben igazi kincs lehet. De tőlem nyugodtan kidobhatod.
2020. okt. 15. 18:16
 2/6 anonim ***** válasza:
Szerintem nem baj, ha van otthon.
2020. okt. 15. 18:17
 3/6 anonim ***** válasza:

Én el szoktam tenni, nincs bosszantóbb, mintha kéne és nincs, a boltok meg zárva.

Miért lenne jobb egy új? Szerinted egy kábel meg tud romlani? Ha valamiből gyorsabb verzió jön ki, az nyilván más kérdés.

2020. okt. 15. 20:08
 4/6 A kérdező kommentje:

„Szerinted egy kábel meg tud romlani?”

Hányódik ide-oda, így tekerjük-úgy tekerjük, rákerül ez-az stb.

2020. okt. 15. 21:09
 5/6 A kérdező kommentje:
A nagyrészét holnap elviszem egy boltba, hulladéknak. Csak négy kábelt hagytam meg, és egy csomó hely felszabadult!
2020. okt. 15. 21:11
 6/6 anonim ***** válasza:

Én a SATA I kábeleimet használom azóta is... aztán már SATA III van. A kábel nem változott,tehát ez esetben érdemes volt tartogatnom a felesleget, mert jött egy plusz HDD, és nem kellett vennem, mert kéznél volt.

Netkábel is jó, ha van tartaléknak... akárhogy fejlődhet a wifi, a kábel nyújtja a legjobb minőséget netben is, lanban meg végképp. 4K streamelésnél nagyon hasznos. Azért az 50 gigás filmeknek kell a sávszélesség, amit annyira nem szeret a wifi. Főleg ha 2,4 ghz van csak, aztán pattogtatnám a kukoricát... meg is áll a film. Szóval szépen a médiaszerver meg a TV is kábelen van. Aztán nem kavar be a mikró a filmnézésbe, slés a sávszélességgel sincs gond. Szóval ezeket lehet használni.

USB-t... fpárat érdemes lehet. Néha szoltam vacakolni velük, ha látok valami érdekes fasságot neten, youtibeon, instán.. de amúgy sosem volt olyan, hogy valamilyen eszközön cserélni kellett volna az usb kábelt.

2020. okt. 16. 00:42

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!