Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » 4-et sípol a videókártyám és...

4-et sípol a videókártyám és nem indul el a gép, mi lehet a baj?

Figyelt kérdés
Eddig jól ment minden, de egyszer csak nem indult, segítsetek mi lehet a baj?
2020. okt. 14. 22:21
 1/6 anonim ***** válasza:

A videokártyád biztosan nem sípol sehányat, ha mégis, akkor beleszorult egy kis állatka... :-)

Szerintem ha ez menet közben (gondolom játszottál) fordult elő, akkor jobb esetben felmelegedett a processzorod és önvédelemből kikapcsolta magát.

Ha vársz pár percet és hagyod lehűlni, és ha szerencséd van és nem égett le, akkor majd elindul.

2020. okt. 14. 22:24
 2/6 anonim ***** válasza:

Csipogni általában az alaplapra szerelt hangszóró szokott.

A gép indulásakor a POST (Power on self test - bekapcsolási önteszt) folyamán a BIOS szokott bizonyos sorozatú hangjeleket adni.

Attól függően, hogy az alaplapon milyen BIOS van, változhat a csipogássorozat (ahol számít, hogy rövidet, vagy hosszan csippan) jelentése - pár példa:

[link]

2020. okt. 14. 22:49
 3/6 A kérdező kommentje:
4 rövidet csipog , annyi történt hogy szállítottam autóban, és aztán egy másik monitorra kötöttem, de már akkor nem ment.
2020. okt. 15. 09:23
 4/6 anonim ***** válasza:
Vedd ki a vga-t es tedd vissza, kontakt hiba az autoban szallitastol. Neha elofordul. Meg a ramokat is kiveheted meg visszateheted.
2020. okt. 15. 09:32
 5/6 anonim ***** válasza:
Így van, akkor a szállítás lehet a hiba. Ramokkal is csináld meg a ki-berakást, illetve ellenőrizd a CPU hűtőt is!
2020. okt. 15. 11:10
 6/6 anonim ***** válasza:
Még reméljük nem volt tiszta pára amikor bekapcsoltad.
2020. okt. 15. 12:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!