Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Lehet használatban levő...

Lehet használatban levő merevlemezhez új partíciót leteehozni formázás nélkül?

Figyelt kérdés

Vettem egy gépet a heten, működő win10 van rajta. Egy 250 gb vinyóval, ami nem tökeletes. De van egy 3 Tb-os is, amit a régi gépemben használtam adat tárolásra. Kb félig van programokkal és saját dolgokkal. Próbáltam rá telepíteni egy rendszert, de hiányzik egy partíció, amit elvileg a telepítő meg tudna csinálni, de akkor elveszne minden adat...

Van olyan program ami úgy hozna létre egy a windows telepítéshez szükséges kötetet, hogy a többi részt még elérem es nem sérülnek, sőt használhatóak maradnak a meglévő dolgaim?

#partíció #formázas
2020. okt. 14. 07:46
 1/3 P.O.C. ***** válasza:
92%
Bármelyik partíció menedzser programmal meg tudod csinálni. Direkt erre vannak. Csökkented az első petíció méretét. És a helyén felszabaduló nem partícionált területre csinálsz egy újat amire a Windows megy.
2020. okt. 14. 07:57
 2/3 anonim ***** válasza:

[link]

A free-ből a portable-t töltsd le. Csak kicsomagolod és használhatod is.

2020. okt. 14. 08:43
 3/3 anonim ***** válasza:

Simán a lemezkezelőből is meg lehet csinálni, viszont az kérdéses hogy hova teszi a "rendszer számára fenntartott" 5-600 megás partíciót. Persze ezt sem minden esetben hozza létre a telepítő, de azért jobb vigyázni - ugyanis ha a másik lemezen (a 250-esen) hozza létre (vagy eleve arról használja) akkor ha bármi baja lesz a 250-esnek - nem fog elindulni a rendszer. Hiába a 3 terás másik felére van felhúzva.

Viszont a lemezkezelőben is simán tudsz zsugorítani, és új kötetet létrehozni.

2020. okt. 14. 10:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!