Ezek a hdd csatlakozások miben mások?
Ezek semmiben.
Mind2 laptop merevlemez SATA csatlokozóval.
Az alsó merevlemeznél bal oldalt az a plusz pár érintkező csak gyártói diagnosztikára és hasonlókra szolgál mostmár. Jelentőssége nincs.
Te láttad már azt a csatlakozót élőben? És láttál már tápegységen csatlakozókat?
Nagyon kíváncsi lennék, hogy konkrétan mi alapján írod.
Szerintem te a Molex tápcsatival kevered, de az sem méretben, sem alakban nem stimmel, és az eleve csak asztali gépek merevlemezén található.
#4 - meglehet! Nem láttam még soha természetesen.
Hát ha ezek 2,5-ösök, akkor igazad van.
miben mások?
Eggyik koszosabb mint a másik..
#5 nézd meg a lemezek mézetét és a csatlakozó méretét, full egyértelműen látszik, hogy laptop méret. Ott nem volt semilyen plusz tápcsati.
Régen még volt ilyen méretű jumper mint anno az IDE lemezeknél de már az is eltűnt.
Seagate lemezeknél tudom, hogy a 4 érintkező az egy konkrét soros port, amint keresztül a vezérlő elektronikát lehet piszkálni, pl smart adatokat. Ennek felhasználói szinten jelentőssége nincs.
KÉRLEK ha nem ismertsz valamit akkor ne írj téves információkat, mert mást is lepontoznak az itt lévő 'buták.
Az alsó lemezen jobb oldalt az a jumper blokk. Technika dolog, végfelhasználónak tök értelmetlen piszkálni. Általában valamilyen limitációt lehet vele beállítani, úgy mint natív SATA 150 mód. Pl ha valamilyen nagyon régi hardver nem bírja a SATA 300 módot. Instabil lesz tőle stb.
Ergó a te szemszögedből a két merevlemez tök egyforma.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!