Miert ingadozik ennyire a Ryzen 5 3600-as procim homerseklete ?
Kb 3 honapja szereltettem ossze ezt a gepet.Azt vettem eszre, hogy barmit csinalok nagyon ingadozik a processzor homerseklete. 36fokrol felszokik 50re egy Google nyitasnal vagy jatekoknal 78 fok is lesz inditasnal ami utana visszahul 50-60-70 fokra. De ha alapjaraton is megy akkor is ugral 1 2 fokot sosem all be stabil fix fokra. Ez gond ? Neztem videokat masnal is felment 85 fokra is de engem az erdekelne hogy ez nem art neki ? Es miert ugral a hofok mindig ?
MSI B450M PRO-VDH MAX alaplap
Amd Ryzen 5 3600
Asus GTX 1660 SUPER Evo 6GB GDDR6
Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz 1Rx8 HyperX FURY RGB
Aerocool ACTC-CL30410.01 Cylon 4 PWM 120mm
A ventilátor, hogy ne zajongjon feleslegesen(meg hogy ne haljon meg idő előtt) az aktuális hőmérséklethez igazodva állítja a fordulatszámát, ha leesik lelassul, ha megint felmelegszik lehül. Ha levette a fordulatot nyilván felmegy szép lassan majd a hőmérséklet, vagy ha kicsit is többet kell hirtelen számolnia és emeli az órajelet hirtelen ugrik 1-5 fokot(mert pl nyitottál egy böngészőt, játékot), ez teljesen normális. 75 fok alatt tökéletesen rendben vagy, ha egy-egy pillanatra felugrik 85 ig akkor sincs itt a világvége, de 24/7 ez már nem tesz jót. Efelett már problémás.
A 75 alatt(24/7 terhelés alatt értve) rendben van pedig azt jelenti hogy 75 alatt rendben van, semmit nem kell csinálni vele, semmivel nem lenne jobb a 60 fok sem, vagy a 40. Ez a hőmérséklet nem károsítja semmilyen formában, folyamatosan tartható.
#5 ez nem gond, miért lenne gond ha magasabb órajelet állít amikor igény van rá, és a hőmérsékleti határokon belül van. Ez pont hogy jó, az alternatíva az, hogy vagy folyamatosan magasabb órajelen jár, ezzel többet fogyaszt és hangosabb, vagy sosem állít magasabb órajelet amivel meg lassabb. Az autód is többet kér enni ha odalépsz neki, ettől nem mész inkább gyalog.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!