Hozzáértők véleményét szeretném kérni, én elég hülye vagyok ehhez. Van egy monitor amiben AMD FreeSync technológia van. RTX kártyával is működni fog? Vagy ahhoz mindenképp G-Sync kell?
Bocsi a kérdésben kérdésért, de:
1# akkor igazából, gsync-nek nincs értelme már és vehetjük azt ami olcsóbb? vagy az jobb mint a freesync?
Azért tegyünk különbséget:
Az eredeti G-Sync hardveres működésű. Külön kellett a monitorba is ehhez egy panel, amit jó drágán csak nVida -tól tudtak megvásárolni a monitor gyártók.
Ráadásul még licenc díjat is fizetni kellett nekik, ezért voltak az ilyen monitorok lényegesen drágábbak voltak FreeSync -es társaiknál.
Az nvidia viszont ment közben belátta, hogy nagyon kevés felhasználó adja ki ezért a felárat, és mivel a FreeSync amúgy is nyílt forráskódú ingyenes licenc volt, így ő is elkezdte támogatni. De az csak úgy működik, és olyan korlátok között ahogy az AMD -nél is. Tehát az ilyen monitorokat nem lehet G-Sync -esnek nevezni, csak az Nvidia FreeSync -jének ha úgy tetszik (amit gondolom azért hogy ne legyen jogi vitájuk az AMD -vel G-Sync compatibile módnak neveztek el.) De ettől még szakértők szerint az eredeti G-Sync a jobb, bár szabad szemmel egy átlag felhasználó ebből nem igazán érzékel semmit.
A másik, hogy nem automatikusan működik a G-Sync compatibale mód, minden korább AMD freesync -esnek kiadott monitoron. Sok esetben vannak villódzások, másodpercre megjelenő fekete képernyők.
Csak azokkal garantálható a stabil működés, amiket letesztelt az Nvidia is
Szóval ha biztosra akarsz menni, nézd meg szerepel-e a monitorod a listájukban:
Vagy van az alábbi lista, a felhasználók tapasztalatai alapján összegyűjtve:
Persze itt is látni, hogy azért jócskán vannak rajta olyanok, amikkel problémák vannak.
Szóval ha valaki biztosra akar menni, az nVidia logós FreeSync -es monitort vesz.
Eredeti G-Sync technológiásat már én se vennék, mert korlátozná a szabadságomat, hogy a zöldektől vagy épp a pirosaktól akarok kártyát venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!