Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Új HDDt hogy kell beüzemelni,...

Új HDDt hogy kell beüzemelni, ha az eddigi teljesen tönkrement?

Figyelt kérdés

Holnap vagy hétfőn érkezik az új HDD, amit az asztali gépbe szeretnék beszerelni az eddig helyére. Az eddigi teljesen kuka, el se indul vele a gép. Másik HDD és SSD nincs a gépbe.

Kérdés az, miután berakom a gépbe és bekötöm a kábeleket, úgy ahogy a régi volt, utána mi a teendő?

Mi történik akkor, ha a teljesen új formázatlan HDDvel elindítom a gépet? Nem megy tönkre? Mit fog kiírni a gép?

Nem kellene előbb egy másik számítógépbe berakni ahol van fent Windows és formázni és utána rakni a gépbe ahová lesz és akkor telepíteni rá a Windowst?

Vagy nyugodtan indítsam el a gépet az új beszerelt HDDvel és kifogja írni, hogy rakjam be a telepítő cd-t? És a telepítés során a formázás is megtörténik.

Kerestem youtube videókat ami segítség lehet, de sajnos ilyen egyszerű dologról nem találtam, csak olyanokat, ahol már több HDD volt a gépen és megtudta nyitni a más fent lévő oprendszerről az új lemezt.

Röviden: eltudnátok lépésről lépésre mondani mit tegyek, hogy működésbe hozzam a HDDt? A beszerelés és amikor már megy a Win7 telepítő az menni fog. A közte lévő résznél nem tudom mit kell tenni.

2020. okt. 8. 18:21
 1/4 anonim ***** válasza:
74%
Annyit kell tenned beszerelés után, hogy beállítod a setup-ban, hogy az optikai meghajtóról induljon a gép. Aztán újraindítod, és a képernyőn meg fog jelenni egy felirat, hogy a CD/DVD-ről való indításhoz nyomj meg egy billentyűt. Megnyomod, és indul a gép a lemezről, indul a telepítő.
2020. okt. 8. 18:34
 2/4 anonim ***** válasza:
73%

Teljesen üres hdd-rúl nem fog tudni bootolni, tehát ki írja, h boot system not found stb. akkor pendrive vagy telepítő cd-t behelyezed, biosban kiválasztod, h arról bootoljon.

Ugyan úgy kell bekötni, ahogy a régi volt. Nem lesz semmi baja.

Csak úgy kiváncsiságból, miért nem vettél SSD-t???

2020. okt. 8. 18:36
 3/4 anonim ***** válasza:
Ha a bootolás nem megy, akkor írj üzenetet nekem, segítek, amúgy annyi az egész amit az előttem szólók írtak. Operációs rendszer nélkül nem fog elindulni, az biztos.
2020. okt. 8. 21:39
 4/4 anonim ***** válasza:

"Mi történik..."

Ha nincs a gépben más bootolható eszköz (HDD, DVD, pendrive), sibajelzést kapsz ahogy #2. is írta.

"Nem megy tönkre?"

Ettől nem. Egyszer minden HDD üresen kezdte.

"Nem kellene..."

Felesleges. Ha op. rendszert telepítesz, az úgyis tesz fel saját partíciókat.

"Vagy nyugodtan..."

Nyugodtan. Ha Így sem indul el a telepítés, akkor át kell állítani a Boot sorrendet. Ezt vagy Bootmenüből (kb. F8, F12), vagy a Bios-ból

teheted meg.

A telepítő rá fog kérdezni hogy hová szeretnéd tenni az op. rendszert. Itt elég csak kijelölni az üres meghajtót, a particionálást, formázást megoldja a telepítő.

2020. okt. 9. 08:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!