Laptopot szeretnék vásárolni. Mire figyeljek? Miket jelentenek a paraméterek? Mit ajánltok? (márka, minimum paraméterek)
Alapvetően az asztali gépemet helyettesítené. Netezésre, irodai dolgokra (szövegszerkesztés stb), esetleg filmnézésre használnám. Játékra nem nagyon, esetleg régi játékok. Nyomtatót ugyanúgy lehet hozzájuk csatlakoztatni?
A mostani gépem adatai: 1,4Ghz, 240 RAM :)Ennél azért szeretnék mindenképpen korszerűbbet már. Mert ez már nem igazán funkcionál.... :D XD
Milyen paraméterű gépet vegyek legalább?
(processzor, vinyó, RAM, videókártya stb.)
Notebook, netbook, laptop stb... Mi a különbség ezek között?
Írjatok minél részletesebben légyszi! :)
Köszönöm szépen!
Írd, meg, hogy kb. mennyit tudsz rászánni.
Addig is:
Mai laptopok többségére csak USB-s, vagy hálózati nyomtatót tudsz rákötni.
Laptop = notebook
Netbook = ugyanaz, mint a laptop, csak kisebb méretű és tudású.
Amúgy szerintem a leírtak alapján Neked simán elég egy olcsóbb laptop (2GHz-es kétmagos proci, 2-4GB RAM, a vinyót Rád bízom, ha nem nagyon játszol, akkor elég az alaplapi videókártya). A wifi és a webkamera általában már alap, döntsd el, hogy kell-e például bluetooth, memóriakártya olvasó. Ami még fontos, az az aksi üzemeideje.
A laptop és a notebook ugyanaz, csak a notebook újabb elnevezés. A netbook viszont sokkal kisebb mint a laptop, sokkal kisebb a képernyője, és sokkal kisebb tudásban is ugyanazon az árkategórián belül.
Szerintem egy mai átlagos laptop minimum követelményei :
- 2gb ddr2/ddr3 ram
- 512mb-os dx10/11-es vga
- 2 magos, lehetőleg Intel proci
- 250gb HDD
- monitor 15.6 colos 1280x800 vagy 1366x768
Szerintem egy átlagos laptop árkategóriája 110-150ezer forint közül mozog.
Remélem segítettem :)
Hát pontosan nem tudom, hogy milyen árban vannak.
Úgy vagyok vele, hogy inkább gyűjtök pénzt, de akkor már egy normálisabb legyen.
De szerintem sem kell nekem túl drága!
100-130 körül kb.
14:51-es, 14:52-es, 14:56-os válaszoló vagyok :)
Ajánlok egy laptopot ebben az árkategóriában:
Ez 134ezer forint, de jó kis laptop, ismerősömnek is ilyen van :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!