Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Szerintetek érdemes lenne új...

Szerintetek érdemes lenne új tápot vennem?

Figyelt kérdés
Szeretnék venni egy új videókártyát és ott merült fel, hogy elég erős-e a tápom, de konkrétan semmi infót nem találtam rajta, Chieftec I-ARENA Series, az van ráírva még, hogy 230 V, Hi-Pot Ok, de Watt nincs, sárga, nem tudom milyen típus lehet. Szervizbe rakták bele, amikor elromlott az előző. Talán kicsit hangos is, hajlamos használat közben ilyen újrabootolás-szerű dolgot csinálni a gép. Mennyit érdemes költeni tápra? Asus H81m-a az alaplapom, egy Asus GTX 680 2gb kártyát vennék. Köszi a válaszokat :)

2020. szept. 24. 16:38
 1/7 anonim ***** válasza:
Tápra költeni KELL. Ha rossz minőségű tápot veszel azt kockáztatod hogy megöli a számítógéped alkatrészeit. A Chieftec nem rossz márka, de lehet öreg, a géped meg akár túlmelegedéstől is leállhat, ezt érdemes lenne egyszer monitoroznod. Egy jó tápot ma 15 ezer körül már kapsz. A GTX 680 (2GB) minimum 550 wattos tápot követel meg, szóval javasolnék a biztonság kedvéért egy 600 wattos tápot javasolnék, vagy nagyobbat attól függően hogy mennyire bika a processzor és pl. mennyi vinyó van a gépedben.
2020. szept. 24. 16:45
 2/7 MGéza ***** válasza:

Kéne egy minőségi 500W körüli, ez sajnos az ismert és bejáratott márkanév ellenére is nagyon alja a kínálatnak. CM MWE bronze, FSP Hexa+/pro 500W minimum szint lenne. Gondolom nem azért vettél 20k-s kártyát hogy még egyszer annyit rákölts tápegységre, de 15k körül minimum kéne. Vagy nézheted a használt piacot is, hátha akad egy jobb darab amit a tulaja elégtelennek tart.

[link]

[link]

2020. szept. 24. 16:47
 3/7 A kérdező kommentje:

Hú, köszi a válaszokat, ment a zöld :). Most 1 év 5 hónap használat után ment tönkre a videókártyám, amit használtan 14k-ért vettem. Nem tudom a táp miatt történt-e ez, egy egyszerű játék alatt halt be. I5-4460 a processzorom típusa. Újraindulást nem produkál a gép, csak valamiért van ez, hogy böngészés (sajátgép, net) alatt felhangosodik fokozatosan, mint egy gyorsuló motor, a gép, majd kattan egyet és lehalkul :D De az a vicces, hogy ez a régi konfiggal is megvolt, csak akkor jobban belassult e közben. Azóta cseréltem tápot, az is chieftec volt, bár most így nem is emlekszem, hogy az előzővel volt-e, az régen volt, azt hiszem igen (2,5 éve). Átváltottam ssd-re, új alaplap, ram, vga, proci, sőt vinyokat is lecseréltem. Bár most van egy benne, aminél valami kis hibát jelez a HDS, elég sok vinyo van a gépben 3+az ssd, de csak egyet akarok benne hagyni állandóra.

De akkor ez valami alap táp is nem lehet tudni milyen erősségű? :D Így azt se tudom mennyit érhet, ha esetleg még kell valakinek :D

2020. szept. 24. 17:28
 4/7 A kérdező kommentje:
Annyira öreg, talán nem lehet a táp, mert gondolom amikor 2,5 éve cserélte szervízben, akkor rakta bele, újonnan. Szóval 2,5 évig, sőt egy picit kevesebb ideig volt használva eddig, azt nem tudom, milyen modell, ugye.
2020. szept. 24. 17:42
 5/7 MGéza ***** válasza:
100%
Már írtam, nagyon belépő szintű, vagy inkább az alatti. Jobb mint egy Akyga de nem ajánlott típus. Cseréld le.
2020. szept. 24. 18:47
 6/7 anonim ***** válasza:
2020. szept. 24. 18:48
 7/7 A kérdező kommentje:
Valami ilyesmi, de nem pont így néz ki az oldala. De ez 600 wattos, nem?
2020. szept. 24. 19:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!