Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Egy Pentium 4-es gép mekkora...

Egy Pentium 4-es gép mekkora winchestert tud kezelni max? Esetleg egy 2-3 TB-osat belerakhatok?

Figyelt kérdés

2020. szept. 24. 10:53
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
100%

#9-es hozzászólását - egyébként jogos! - kiegészítve: indítható meghajtóból a BIOS nem fog tudni 2 TB-osnál nagyobb lemezeket kezelni. Viszont ha van egy 2 TB-osnál kisebb meghajtód (ez lehet USB-meghajtó is, ha a gép tu arról indulni) - amire a rendszert telepíted - és egy 2 TB-osnál nagyobb merevlemezed - amit adattárként használsz - akkor a kisebbik meghajtóra telepített rendszer már le tudja kezelni a nagyobb meghajtót - a BIOS-tól függetlenül.

Ahogy azt az American Megatrends (ez egy számítógépekhez firmware-t gyártó vállalat) leírásában olvashatjuk:

"How does a user work around the limitation?

There are several methods used to address the 2.2TB limit so users can take advantage of systems with larger disk drives:

1. MBR Boot Drive + GPT Data Drive

Install the OS on a MBR formatted disk under 2.2TB. The OS will use the MBR disk as the boot drive. Additional data drives may be formatted using GPTafter the OS has been installed, eliminating the MBR limitation."

[link]

2020. szept. 24. 16:54
 12/30 anonim ***** válasza:
23%
Emlékeim szerint a P4-esek IDE vezérlői valahol 400 Gb környékéig tudtak.
2020. szept. 24. 18:17
 13/30 A kérdező kommentje:
A rendszer egy 500 GB-os merevlemezen van. Az új winchester csak tárhely bővítés lenne. És akkor a sémáját hol kell formázni?
2020. szept. 24. 18:31
 14/30 anonim ***** válasza:
47%

#12 vagyok:

Nem azt írtam hogy 400 Gb-ig, hanem azt hogy 400Gb KÖRNYÉKÉIG!

Szerintem egy 2Tb-ossal biztos hogy nem fog bírni, de valszeg már az 1-el sem.

Az első 1000 GB-os winchestert a Hitachi cég mutatta be 2007-ben, ami akkoriban egy átlag pénztárcájú usernek még 1-2 évig elérhetetlen volt. Akkoriban az átlagosan használt kapacitás 300 Gb körül volt. A Pentium 4-est 2008-ig gyártották.

2020. szept. 24. 20:25
 15/30 anonim ***** válasza:
47%

Ismét #12:

A Pentium 4 megtervezésének időpontjában az 1 Tb egybefüggő partíció még sci-fi-nek számított volna.

2020. szept. 24. 20:30
 16/30 A kérdező kommentje:
Nem gond. Szerintem veszek egy 1 TB-osat és ha nem működik vele akkor kicserélték a másik gépemben lévő 500-asra mert azzal biztosan működik. De én azért reménykedek hogy működni fog.
2020. szept. 24. 21:16
 17/30 anonim ***** válasza:
Milyen alaplap és processzor van benne?
2020. szept. 24. 21:21
 18/30 A kérdező kommentje:

Alaplap: Intel d865gbf

Processzor: Intel Pentium 4 2.8 GHz

2020. szept. 24. 22:02
 19/30 anonim ***** válasza:

#12: A merevlemezeket - akkoriban - a déli híd (Intel esetén az I/O Controller Hub) kezelte.

Mivel a kérdező #3-as hozzászólásában leírta, hogy "kettő sata csatlakozó van rajta", feltételezhető, hogy ICH5 vagy újabb szériájú déli hídról ( [link] ) van szó.

Így a déli híd már nem lesz korlátozó tényező a meghajtó maximális méretében. Csak az a fránya BIOS, de az csak rendszerindítás szempontjából lényeges.

2020. szept. 24. 22:27
 20/30 A kérdező kommentje:
Tehát hogyha a rendszer már fent van. És azt nem is akarom attamkni egy nagyon winchesterre akkor tudja kezelni akár az 1-2 TB-s merevlemezeket is? Nem gond a processzor?
2020. szept. 24. 22:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!