Melyik hűtő alkalmas Pentium 4 3.2 hűtésére?
Ez a kérdés még az Intel fórumon is kifogott az embereken, szóval bennetek van az utolsó reményem.
Adott ez a régi gép 478-as lappal és Celeron 2.8 procival. Most kaptam egy 3.2 Ghz-es P4-et, ami ugyebár messze jobb hűtést igényel. Lenne is 3 db 478-as gyári hűtő ami még megfizethető, de sehol nincs infó róla, hogy melyik mennyi hőt tud elvezetni azaz jók -e egyáltalán 3.2-es procihoz.
Ezek:
A80852-001
A65061-003
C91249-002
Tudja valaki, hogy ezek közül melyik alkalmas 103 W disszipált teljesítmény elvezetésére?
Köszönöm, a tulaj szerint 3 Ghz-en látott ilyet működni, de azért a gyári speckó mindig beszédesebb, ha lenne. Tulajdonképp az a lényeg, hogy egy 2.8-as Celeront azért leverjen teljesítményben, ha vissza is kell fogni kicsit. Amikor megkaptam a procit nem számítottam rá, hogy a leves többe kerül, mint a hús. A proci Ebayen olyan kétezer körül megy ingyen szállítva, míg a nem gyári és speckós hűtő 5-10e körül van + szállítás.
Hevernek itthon ilyen-olyan hűtők más foglalathoz, komolyan elgondolkodtam egy házi barkácsoláson is.
Nekem volt egy ilyen Northwoodos és Prescottos pénégyem és hihetetlen nehéz volt 3.0Ghz felett úgy megfogni hogy ne menjen a kritikus 68C foknál tovább amikor ugyanis a processzor védelme azonnal bedroppol.
Ehhez én egy 9cm-es full réz Zalman-t használtam ami akkoriban is nagyon drága volt használtan 2k-ért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!