Hogyan nyilvánul meg ha a processzor vagy a videókártya túlmelegszik a terhelés miatt?
Ezer egy dolog miatt lehet. Monitoroznod kellene programmal, hogy a hardverek mennyire vannak kihasználva, mennyire melegednek terhelés/játék alatt.
"MSI Afterburner", és a hozzá járó "Riva tuner" pont erre a célra van.
Az is lehet, hogy a tápod nem bírja, lehet a VRM-ek főnek meg, de felesleges messziről vakon találgatni, nézd meg inkább.
Akadozik, fagy.
Biosban bekapcsolható a processor túlmelegedését jelző figyelmeztető hang.
Az, hogy egy táp 750W-os sokat nem jelent, ha egy no-name valami, és 12V 1 ágon sz*rul teljesít.
Viszont ha AMD a kártya, akkor az már húzósabb a tipikusan gány Windows driverek miatt. Nekem egy elég erős RX 580-am van, ami gyárilag nagyon kivan maxolva, de az újabb driverek (2-3 hónappal ezelőttig) miatt hasonló volt nálam is, ezért maradtam az addigi, vagy talán még ma is legstabilabb 19.12.1 / 19.12.2 kiadással, illetve lejjebb vettem a feszültséget szintén Afterburner-rel, így még hűvösebb is, és így semmi ilyen problémám nincs, és lényegében teljesítményt sem veszítettem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!