Az RTX 3080 10 gigája elég lesz a mostani játékokhoz?
Figyelt kérdés
Komolyan kérdem, tudom hogy nagyon erős kártya, kétszerese a 2080-nak, de a gamestar ezt negatívként írta, hogy 10 gb-os, mert lehet nem lesz elég az összes játéknál...2020. szept. 18. 16:48
1/11 anonim válasza:
ha 8k-ban akarja játszani az ember a játékokat, akkor lesz csak kevés - de nem hiszem, h sok játék lenne, amit ne vinne el.
2/11 anonim válasza:
A 8k-hoz kellene olyan monitor is...
Most még akcióban is van, 2 000 000 Ft-ot engednek is belőle! :-)
3/11 anonim válasza:
A mostaniakhoz igen még 4K ban is de a next gen játékoknál már lehet 4K ban limitbe ütközhet. Mivel jelenleg sehol sem kapni amúgy sem és valszeg még jó pár hétig én megvárnám mit tud a Big Navi vetélytárs mert az viszont 16 gigával jön.
4/11 A kérdező kommentje:
szóval csak a 8k-ról volt szó? mert én nemhogy 8, de még 4k-sba sem tervezek játszani, maximum quadhd, tehát arra remélem elég lesz és nem telik meg a virtuális memória hamar...
2020. szept. 18. 17:33
5/11 anonim válasza:
Közel sem kétszer olyan erős mint a 2080, ezt nem tudom hol olvastad de sehol nem láthattál ilyen tesztet, átlagosan 50 százalékkal sem gyorsabb mint a 2080. 10gb valóban döcögős lesz hosszú távon, de nem holnap. A felbontás nem akkora probléma mint sokan gondolják, a legnagyobb vram igénye a textúráknak van, ha meg felhúzod a textúra részletességet teljesen mindegy hogy 720p ben vagy 16k ban játszol, a textúrákat ugyanakkora felbontásban fogja tárolni. Az hogy 1080p helyett 4k ban játszol igényelhet esetleg +1.5gb vramot, legfeljebb, de inkább kevesebbet. Rengeteg teszt van erről is. A textúrák viszont garantáltan nőni fognak, hamar, így hogy mindkét nagy konzol ssd t kap végre, de ma, meg még valószínűleg 1-2 évig nem lesz semmi gond 8gb vrammal sem - legfeljebb egyel lejjebb húzod a textúra felbontást, jó eséllyel úgysem vennéd észre a különbséget.
6/11 A kérdező kommentje:
2020. szept. 18. 19:54
7/11 anonim válasza:
1440P-re még jó pár évig elég lesz a 10 giga vram.
8/11 anonim válasza:
Mire kevés lesz addigra nem feltétlen a méret lesz a szük keresztmetszet.
9/11 anonim válasza:
10/11 anonim válasza:
Volt szivárgás, hogy létezik a 20GB-os 3080 és 3080 Super is (GDDR6X). Plusz jön még a 3070 16GB-al (GDDR6).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!