Miert ekkora szivas m.2 ssd-re a windows telepites?
Sokszor telepitettem mar windowst, viszont most nagyon szivok vele es a legutobbi alkalommal is, amikor m.2-es ssd-re telepitettem, akkor sem ment minden gordulekenyen.
A fajlok masolasa a telepites elokeszitesehez lepesnel kapok rendszeresen hibakat. NTFS es exFAT fajlrendszeru usb-vel probalkoztam eddig. Ventoy nevu programmal keszitettem az utolso probalkozasnal bootolhato usb-t, amire why boot loadert telepit es eleg csak az ido fajlokat felmasolni az usb-re. Ebben az esetben 0x80070570-es hibakoddal a telepites 2. lepesenel elszall az install. Elotte rufus-al keszitettem bootolhato usb-t iso file-bol, az meg fixen a 2. lepes kozepe fele elszallt, az is hasonlo hibauzenet volt, korrupt file-ra panaszkodott, de masik hibakod volt.
Eddig semmi baj nem volt az usb-mmel, eleg gyakran hasznalom, szoval eleg valoszinutlennek tartom, hogy egy hibas szektorra irodott volna olyan adat, ami fontos a telepiteshez.
Tudnatok adni valami tippet? A gepben van meg 2 hdd, de jelenleg csak az egyiknek jut aram a tapbol (2 sata power csatlakozom van, abbol a masikat a gephaz hutes vezerloje kapja). Viszont a hdd-t nem latja a bios. 2 nvme ssd-re birnek.csak telepiteni, egy 256-osra es egy 512-esre. Nagyon zavar, hogy egy rutintelepitesnel elakadok meg soha nem latott hibauzenetekkel.
Az elso probalkozasom meg egy sokaknaltal seedeltelt ncore-os torrent volt. Masodik probalkozasnal (ventoy-al) mar a Microsoft oldalarol leszedett iso file-al tortent. Most probalkozok harmadszorra a Microsoft oldalarol leszedett iso-val + rufussal, ugy hogy elotte ellenorzom, hogy vannak-e hibas szektorok az usb-n.
Az a nagyon nagy baj, hogy itthon csak egy windows xp oprendszeres gep van a most hasznalhatatlan gepem mellett, szoval ilyenek, hogy legfrissebb rufus verzio, windows media creation tool es tarsai nem jatszanak. Why regebbi rufus verzioval + ntfs-el es kulonbozo iso file-okkal tudok csak kiserletezni itthon, de ez is kegyetlen lassu.
Ezen kivul munkahelyen birok csak probalkozni modernebb megoldasokkal.
Egyértelmű: az egyetlen közös dolog TE voltál és az alaplap...
Két dolog lehet:
- Vagy Te csinálod hibásan a telepítés lépéseit (pl régi beidegződés szerint)
- Vagy Te nem nézted meg az alaplapod leírását és annak limitációit. (pl az M2 használata esetén lekapcsol pár sata port, de ha mégis beledugsz a lekepcsoltakba hdd-t akkor jönnek a rejtélyes hibák, stb stb)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!