Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért nem kapcsol ki a gépem?

Miért nem kapcsol ki a gépem?

Figyelt kérdés

Nemrég lett rá Windows 10 telepítve, és észrevettem hogy bekapcsoláskor van hogy szinte pillanatok alatt bejön a rendszer, és ekkor nem a szokásos képernyő fogad, hanem még előtte rá kell nyomnom a felhasználómra. (Nem is értem hogy miért, hiszen csak 1 van.) Eddig nem nagyon foglalkoztam ezzel, de ma megmértem egy ilyen konnektoros fogyasztásmérővel a gépem fogyasztását, és azt vettem észre, hogy kikapcsolt állapotban is áramot fogyaszt, de nem ilyen fél Wattot, hanem 32 Wattot. Ilyenkor pedig egy venti sem megy a gépben (a tápegységben sem, mondjuk az olyan hogy kis teljesítménynél kikapcsol), és valahogy még is vesz fel áramot. Ennől + a gyors furcsa bekapcsolásból én arra következtek, hogy a gép valójában nem is kapcsol ki.

Próbáltam úgy is, hogy a bekapcsgombbal kapcsolom ki, de úgy is ugyan ez történik. Viszont ha hátul kinyomom a tápegységet, majd utána újra vissza, akkor utána "jó". Tehát biztos hogy normál kikapcsolás során nem abba az állapotba jut el, mint ahova az áramtalanítási művelet után jut el.

Ez miért van? Miért nem kapcsol ki normálisan a gépem?

2020. szept. 11. 20:53
 1/4 A kérdező kommentje:
Ja, és még annyi, hogy ha újraindítom a gépet, belépek a BIOS-ba, és onnan kapcsolom ki, akkor úgy jól kikapcsol, lemegy 0 Wattra a fogyasztás.
2020. szept. 11. 20:56
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nálad ez lesz a gond:

[link]

powercfg rész lehet érdekes számodra.

2020. szept. 11. 21:01
 3/4 A kérdező kommentje:

Köszi a választ.

Kipróbáltam ezt, nem segített rajta, ugyanúgy "működik" kikapcsolt állapotban is. Elvittem tegnap az egyik számítástechnikás ismerősömhöz, hogy nézze meg. Ma délelőtt azzal a címszóval adta vissza, hogy első körben telepítsem újra az egész rendszert, mert valami nagyon nem stimmel vele. Tényleg nem kapcsol ki kikapcsolt állapotban, az Op. rendszer ugyanúgy él utána is, valami háttérfolyamat ugyanúgy fut tovább rajta. Ő egy másik gépen keresztül csatlakoztatta az internetre az enyémet (itt nem igazán értettem amit mondott), és azt mondta hogy kikapcsolt állapotban is van adatforgalom, szinte folyamatos feltöltés van. Erre azt mondta hogy egy komoly vírus lehet ami ilyet tud csinálni.

De ezt nem is igazán értem hogyan lehet, a MS hivatalos oldaláról szedtem le a telepítőt, van hozzá rendes kulcsom is, azzal aktiváltam, utána egyedül a Firefox-ot töltöttem le meg a VLC-t és ennyi. Még netezni se neteztem vele egy percet se (2 filmet néztem meg eddig).

2020. szept. 13. 14:01
 4/4 anonim ***** válasza:

powercfg –h off

Ezt írtad be a cmd-n belül?

2020. szept. 13. 16:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!