4,5 perc újraindítási idő jó? mármint egy 2,75 perc mikor bejön a kép és 4,5 mire elindul minden program úgy hogy használható legyen a windows,
NVME SSD-vel kb. 45 másodperc volt az újraindítás.
Szerintem a Windows 10 HDD-ről futtatva szinte használhatatlan: a lemezt a háttérfolyamatok folyton 100%-ra leterhelik.
Vegyél egy alap SSD-t, 10k-ért már van BX500, ami iszonyatosan megdobja a felhasználói élményt, de persze lehet venni NVME SSD-t is, ami még gyorsabb, a legolcsóbb normális talán a Kingston A2000 18k-ért.
30 másodperc, pedig mikor rányomtam az újraindításra, még meg volt nyitva a Firefox. Ráadásul a POST nálam dupla annyi idő mint normál esetben, mivel van egy 5mp-es túlhajtás teszt is. Ezt tudja egy 3 éves, akkori felső kategóriás gép, NVMe SSD-vel.
50 másodperc, viszont ebben az esetben egy Lenovo ThinkPad T61-ről van szó, ami egy 12 éves laptop, van benne összesen egy Intel Core2Duo T7500, 2GB RAM, meg egy 8 éves Kingston SSDNow V300.
Ahogy előttem mondták, neked SSD kell, mert ha az újraindulás ilyen tetű lassú, akkor a használat sem lehet valami fényes.
nekem ssd-ről 20 másodperc kb egy elindulás r7 2700-al.
és em feltétlen kell nvme. elég egy satás is - nekem is az van.
Nem tudom mennyire releváns, mert nálam nincs windows, szóval körtét a barackkal nem lehet hasonlítani, de:
i5-10210U NVME SSD-vel
24 mp, az újraindítás gombtól kezdve míg teljesen elindult a linux. és ebben még az is benne van, hogy beírtam a jelszavam.
Tehát tuti nem a proci a szűk metszet, mert az R7 cirka 30%-al erősebb ennél a laptop procinál.
Szóval egy SSD sokat dobna rajta az tuti...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!