Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Érdemes lenne a RAM-ot 6GB-ról...

Érdemes lenne a RAM-ot 6GB-ról 12GB-ra bővítenem a gépemben?

Figyelt kérdés

A gép egy HP asztali gép. i5 2400 4 magos CPU van benne és van benne egy GTX 750 Ti 2GB OC videókártya. A gyári tápot egy 700 wattosra cseréltem le.

Az érdekelne, hogy miben hozna javulást a 12GB RAM? Gyorsabb lenne a gép, vagy akár a víruskeresés, videóvágás, betömörítés, stb is gyorsabb lenne ennyi rammal?

2020. szept. 7. 18:42
 1/8 A kérdező kommentje:
DDR3-as RAM-okról van szó.
2020. szept. 7. 18:48
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Valószínűleg igen (ez ugye azon múlik, hogy a jelenlegi 6 kevés-e).

Ezt könnyen megtudhatod: megnézed a memóriahasználatot mikor egy fent felsorolt műveletet végzel. Ha közel 100%, sőt, használja a lapozófájlt is, akkor mindenképp érdemes bővítened.

2020. szept. 7. 18:50
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Rosszat nem tenne a gépnek az biztos. Hasonló gépem van nekem is, vagyis nem enyém, családi, proci egy későbbi i3, de hasonló ehez az i5-höz, videó kártya ugyan ez. Igazából 8gb ram van benne, és ehhez a konfighoz bőven elég, nem igazán lenne fontos bővíteni. Viszont maga a windows elég ram zabáló, szóval ha találsz jó áron, szánsz rá pénzt, akkor hajrá :D
2020. szept. 7. 19:25
 4/8 fukapapa27 ***** válasza:
A ram egy olyan dolog, hogy sosem elég és minél több van annál jobb persze ha csak 64 bites Windows van rajta, szóval ártani nem árt neki hidd el nyugodtan tedd bele!
2020. szept. 7. 21:34
 5/8 anonim ***** válasza:
68%
Se a 6, se a 12 nem jó megfejtés. Ezek max. single channelben tudnak menni. Dual channel-ben kell használni a RAM-okat a legjobb teljesítményhez. Azok meg a 2 hatványai.
2020. szept. 7. 22:38
 6/8 A kérdező kommentje:

Köszi, beletettem és jobban megy a gép így!

#5 Nálam dual channel-ben mennek, pedig két különböző fajta modul és mégis. A BIOS-ban és AIDA64-el is azt írja ki, hogy Dual Channel-ban vannak a ramok.

Amúgy nálam még nem fordult olyan elő, hogy ne ment volna dual channel-ben ha azonos színű slotba rakom őket, pedig már a legfurább párosításokkal is próbálkoztam, de ez lehet alaplap függő is vagy nemtom.

2020. szept. 7. 23:13
 7/8 A kérdező kommentje:
2020. szept. 7. 23:19
 8/8 anonim ***** válasza:
Ja, f-szságot írtam, bocs. Nem számoltam azzal, hogy különböző méretűek a RAM-ok.
2020. szept. 7. 23:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!