Érdemes lenne a RAM-ot 6GB-ról 12GB-ra bővítenem a gépemben?
A gép egy HP asztali gép. i5 2400 4 magos CPU van benne és van benne egy GTX 750 Ti 2GB OC videókártya. A gyári tápot egy 700 wattosra cseréltem le.
Az érdekelne, hogy miben hozna javulást a 12GB RAM? Gyorsabb lenne a gép, vagy akár a víruskeresés, videóvágás, betömörítés, stb is gyorsabb lenne ennyi rammal?
Valószínűleg igen (ez ugye azon múlik, hogy a jelenlegi 6 kevés-e).
Ezt könnyen megtudhatod: megnézed a memóriahasználatot mikor egy fent felsorolt műveletet végzel. Ha közel 100%, sőt, használja a lapozófájlt is, akkor mindenképp érdemes bővítened.
Köszi, beletettem és jobban megy a gép így!
#5 Nálam dual channel-ben mennek, pedig két különböző fajta modul és mégis. A BIOS-ban és AIDA64-el is azt írja ki, hogy Dual Channel-ban vannak a ramok.
Amúgy nálam még nem fordult olyan elő, hogy ne ment volna dual channel-ben ha azonos színű slotba rakom őket, pedig már a legfurább párosításokkal is próbálkoztam, de ez lehet alaplap függő is vagy nemtom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!