Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért fagy le a gép random?

Miért fagy le a gép random?

Figyelt kérdés

Nem folyamatosan de mondjuk 2 vagy 3 naponta egyszer csak lefagy a gép és csak egy újraindítás után áll helyre. A probléma forrása valószínüleg az újonnan vásárolt rx 580 as kártyám lehet, mert azóta csinálja ezt, de a megvásárlás hetén például még nem is tapasztaltam egyszer sem. Először is elkezdtem undervoltolni meg oc-zni és elkezdte ezt csinálni nyilván erre gyanakodtam, és egyre egyre visszább vettem de semmi. Végül már mindent alap beállításon hagytam hátha, de utána sem volt jó. Most a 20.4 es driver van fent hozzá, de a 20.8 assal is ugyanezt csinálja, és már mind a kettőt többször újratelepítettem rajta. Olvastam olyat is, hogy az MSI afterburner is zavarhatja az alap drivert így hát ki is kapcsoltam, de ugyanúgy ezt csinálja. Azóta már lett a teljes gép újratelepítve is, windows updatek minden a legfrissebb, akárcsak a radeon driver, ugye most a 20.4-es van fent de semmi javulás. Már a csatikat is megnéztem, és minden csatlakozik normálisan. Eseménynaplóban találtam 2 feljegyzést aminek köze lehet hozzá, de nem igazán tudok angolul tehát csak próbálkoztam megfejteni a megoldásokat de hiába. Körülbelül egy hónapja van már meg a kártya, és se előtte nem csinálta ezt, de mikor először használtam az elején kb 1 hétig. Energiagazdálkodásnál ha takarékosan van ha telj. centrikuson, mindkettővel csinálja. Továbbá még az elején akkor is tapasztaltam mikor játszottam, de mostanában már ha pl netezek vagy valamilyen launchert futtatok mint pl steam vagy blizzard (bár nem játszok olyan sokat és ez a jelenség is ugye 2-3 napos gyakoriságú).

The driver \Driver\WudfRd failed to load for the device ROOT\WPD\0000.

A(z) amdkmdap képernyőillesztő nem reagált, és utána sikeresen helyreállt.

A konfigom:

-ryzen 5 1600

-rx 580

-gskill aegis 3000mhz 16gb dualkit

-asus prime a320m-k

-samsung 860 evo 250gb

-1tb hdd

-coolermaster masterwatt lite 500w

Ha esetleg kihagytam valamit akkor írjátok le, vagy ha valami plusz infó kéne azt is!

2020. szept. 6. 10:27
 1/2 anonim ***** válasza:

Nekem voltak ilyen problémáim szintén RX 580-al, ha újabb driver volt a gépen. A 19.12.1-es mondható még a mai napig a legstabilabbnak, sok ideig nálam is ez volt fent, viszont időnként rápróbálok újabb főverziókra, és most a legújabb 20.8.1-el nincs semmi problémám.

Illetve a gyári 1430MHz órajel OC-t letoltam 1380MHz-ra, és nyomtam neki undervolt-ot (1070mV), így teljesen stabilan üzemel, és még hűvösebb is.

2020. szept. 6. 10:40
 2/2 anonim ***** válasza:

A driver elveszti a kapcsolatot a kartyaval. Driver-, hardver- esetleg kontakthiba.

Gar?

2020. szept. 6. 10:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!