Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Nem indul a gépem?

Nem indul a gépem?

Figyelt kérdés

Sziasztok,

Lassan 1 hete nem indul a gépem, bekapcsoláskor csak a ventillátorok forognak de 2 másodpercenként folyamatosan újraindul a gép, még a Bios-ig sem tölt be. Az utóbbi napokban teljesen kipucoltam a gépet, a procit újrapasztáztam, a CMOS elemet is kicseréltem. De még mindig ugyan az a probléma. Tegnap kicseréltem az alaplapot, új ram-okat is vettem, de nem oldotta meg a problémát. Mai napon vettem egy új tápegységet is, de még az sem oldotta meg!! Már csak a proci és a vinyó maradt hátra, de kétlem hogy a procinak bármi baja lenne, sosem volt overclock-olva.

Konfigom:

Proci: i5-3470

Alaplap: Asus H61

2x4 gb ram (1600mhz)

VGA: Asus Strix Gtx 960 4gb

HDD: 1 Tb WD Blue (7200rmp)

Táp: Xilence redwig 500W

Új alkatrészek amit vettem:

Alaplap: Asrock H61 (használt)

Ram: HyperX Fury 2x8 gb (új)

Táp: 600W FSP (új)

Szervízben azt mondták hogy vagy az alaplap vagy pedig a tápegység a hibás, de rohadtúl nem mondtak igazat. Még mivel próbálkozzak? Több pénzt nem szeretnék rá feleslegesen költeni.

2020. szept. 2. 19:29
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Igazából úgy kellett volna indulnod, hogy csak az alaplap+proci+táp van első indításra.

Ennyiből kiszűrhető a baj, histzen 3 elem csak.

Utána, ha megy, akkor be a ramot..., majd hdd.....vga...

2020. szept. 2. 20:56
 12/18 Vortrex ***** válasza:
Szerintem teljesen jól állt neki, csak beszopta, van ilyen.. Különben meg nem értem hogy gondolod, táp+proci+ram+alaplap mindenképp kell, plusz valami vga se árt. Most ebből próbáld már meg eltalálni melyik a rossz.
2020. szept. 2. 21:04
 13/18 pappgr ***** válasza:
Ha ilyen hibád van akkor vidd el az egész gépet és tudják tesztelni anélkül hogy feleslegesen vásárolnod kellene. Miután elolvastam egyből proci vagy alaplapi hiba jutott eszembe. Ha táp akkor vagy be sem indul, vagy futás közben halt volna meg. GPU és háttértár nélkül tudsz bootolni, ahogy akkor is ha legalább egy lap RAM él. És azt feledd el, hogy akkor nem lesz baja a prociknak ha nem oc-zted. Attól is csak akkor lesz baja ha több feszültséget eresztesz rá.
2020. szept. 2. 22:54
 14/18 anonim ***** válasza:

12

Ram nélkül is bejutsz a biosba...te ezt, hogy nem tudod.

Annyi azért kérdés, hogy melyik Asus H61 vagy Asrock H61 alaplap, mert van integrált videokártyás is, így kimaradhat a vga kártya nyugodtan...ehhh.

Amúgy, meg vesz egy forintos procit tesztre s abból ez is kiderül jó e...

2020. szept. 3. 08:05
 15/18 Vortrex ***** válasza:
Alig néhány éve jelent meg 1-2 felsőkategóriás gépen az a funkció, hogy ram nélkül is tudsz bios-t frissíteni, szerintem te ettől vagy megkeveredve. Ha egy akármilyen alaplapból, szerintem a kérdezőjéből is, kiveszed a ramot, csak sípolni fog...
2020. szept. 3. 18:15
 16/18 anonim ***** válasza:

15

Én keveredve, ki akar itt frissíteni biost??? Belépni akarunk;)

A sípolás talán megeshet, de a belépés akkor is megoldható, de a lényeg az lenne, hogy az újraindulást megszakítsa s ha így sikerülne, ott a bibi;)

2020. szept. 3. 18:31
 17/18 Vortrex ***** válasza:
Ha te mondod
2020. szept. 3. 19:21
 18/18 anonim ***** válasza:

17

Írom-vélem:)

De a kérdező nyomhatna egy youtube videót is a kísérletezésről...több szem-válaszoló többet lát-írhat;)

2020. szept. 3. 19:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!