Ez a konfig jó egy alap gamer pcnek?
Pár helyen utána néztem a dolgoknak, és ezeket az darabkákat sikerült összegyűjteni.
Itt vannak a linkek (román oldal):
Memória:
HyperX Predator Black 16GB DDR4 3200MHz CL16 Dual Channel
Videókártya:
XFX Radeon RX 580 GTS XXX Edition 8GB GDDR5 256-bit
Táp:
Thermaltake Smart RGB, 80+, 500W
Alaplap:
ASRock B450M-HDV R4.0
Proci:
AMD Ryzen 3 3100 3.6GHz
Ház:
Deepcool Matrexx 30
Jönne bele még SSD + HDD, és wifi adapter is, de most nem azokon van a lényeg.
Az RX580 és GTX1650-es kártya között nem tudok dönteni, a GTXnek nagyobb az órajele meg kicsit olcsóbb is, nem melegszik nagyon, míg az RXből több FPSt lehet kicsavarni, de elvileg jobban melegedik.
Prociból inkább kerítenék bele egy Ryzen 5-öt.
Illetve a videokártyák borzasztó hyorsan avulnak és néhány hét múlva jön a következő generáció. Én azt csinálnám (illetve legutóbb azt is csináltam), hogy veszek olcsón egy korrekt használt kártyát ideiglenesen, aztán ha kijött azvúj generáció, lecserélni a "véglegesre".
Ez a használt kártya RX470-től fölfelé bármi lehet. Akár az 580 is.
Először a Ryzen 5 3400G-t néztem ki magamnak, de mivel lesz külön videókártya, gondoltam elég lesz a 3100-as is mert majdnem ugyan azt tudja csak jóval olcsóbb, viszont akkor még utána nézek kicsit jobban.
Igazából nem olyan sürgős pc-t vasárolnom, de várni se nagyon tudok, hogy hátha kijön egy jobb modell. Valószínűleg jó magas áruk lesz, és olyan sokat nem szeretnék áldozni egy pcre.
Utána nézhetek hogy van e használt videókártya a környéken de nincs nagy esély rá :/
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!