Vettem egy r7 2700x peocit és driver telepítése után autómatikusan újra indult volna de nem kapcsolt ki így kényszerítettem a kikapcsolást, azóta ha be kapcsolom látszólag elindul de nincs kép és a BIOS se indul el, csak a ventik pörögnek a bekapcso?
LÓ gombal pedig nem tudom kikapcsolni csak ha kihúzom a hálózati áramot (ha megnyomom a kikapcsoló gombot vagy bármilyen gombot akkor az tőrténik hogy a videókártya piros színe fehérre vált a ventilátor pörgése leáll a másik videókártyára kötött venti el kezd forogni az alaplap pedig el kezd világítani ílletve mikor így ,,bekapcsolom" akkor kicsit fura hangot ad ki mintha zárlat lenne nem értem a dolgot nem kötöttem át semmit nem értem miért nem indul el valaki tudna segíteni mi ilyenkor a teendő és miért viselkedik ilyen furcsán a gép?
A gép
Amd ryzen 7 2700x
Rx570
Chieftec Eco bronz 700w táp
Fsp valami 240 ház
Gigabyte b450 DS3 alaplap
2 különböző memória egy 4 és egy 8gb os az egyik 2400hz Cl 15 a másik a 8gb az 2666 Cl 19
Egyébként rájöttem a gigabyte valami prógramjában állítottam át a memória sebességet mert 1000 körül volt állítva átállítottam 2400 ra újra indult és így történt válaszokat várok
Egyébként ezen kívül még nem telepítettem a drivereket az előző lap és proci driverei még fent voltak, ill. A Windows nem volt aktiválva legalábbis azt írta pedig az aktiválása a fiókomhoz csatolt ez nem tudom miért van kérlek segítsetek
"1000 körül volt állítva átállítottam 2400 "
Esélyes, hogy kinyírtad a ramokat.
DDR = DOUBLE data rate, tehát amit írt az alaplap azt kettővel megszorzod és akkor jön ki a számított 2400/2666MHz. Ezzel felhúztad őket 4800MHz-re, nem csoda hogy elszálltak.
Ha CMOS reset után se jutsz el BIOS-ig, akkor próbáld ki egy rammal indítani, ha nem megy akkor egy másikkal.
Ha BIOS-ig eljutsz, akkor ott ellenőrizd, hogy nincs-e ilyen orbitális módon túlhúzva, majd windows újratelepítés, a meglévő wint el se indítsd már.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!