Mennyire elfogadhatóak ezek az alkatrészek? Esetleg valamit lecserélnétek?
Nem értek hozzá, mégis szeretnék építeni egy PC-t.
Az alkatrészeket én válogattam össze, viszont tudom, hogy lehetnek kompatibilitási és egyéb problémák közöttük. Nektek mi a véleményetek?
Lecserélnétek valamit?
CPU: Intel Core i9 9900K
GPU: Nvidia RTX 2080 Super (vagy a közelgő Nvidia kártyák egyike)
Alaplap: MSI MPG Z490
RAM: 32 GB-os Corsair Vengeance RGB PRO
SSD: WD Black SN750 1TB
Táp: 850 W Silverstone Strider
Vízhűtés: Deepcool Castle 240EX
Lehetne játszani, faragni pár ezret, de sok értelme nincs. Ez egy jó konfig. ha csúcskonfigot raksz össze, akkor nem érdemes spórolni, mert az mindenképp visszaüt.
Én betenném egy ilyen házba, és akkor melegedési gondjaid sem lesznek
Cooler Master MasterCase H500P Mesh
9900K-ra már nincs értelme építkezni. Ott van helyette a 10700K és az LGA 1200. A kiválasztott lap amúgy is csak azzal kompatibilis.
A tápegység nem éri meg, helyette Fractal Design ION+ 660W Platinum, 30 ezer forinttal olcsóbb, és akármilyen 1 VGA-s rendszerrel meg fog birkózni a jövőben is.
"660W Platinum, 30 ezer forinttal olcsóbb, és akármilyen 1 VGA-s rendszerrel meg fog birkózni a jövőben is."
Ha egy i9-est huzol, 660w hamar szukosse valhat, legalabb 750w-ot szoktak ajanlani egyesek.
10700K, valóban, igazad van, köszönöm, hogy szóltál.
Nem lesznek kompatibilitási problémák, vagy túl gyenge, túl erős komponensek, ha ezt veszem?
CPU: Intel Core i7 10700K
GPU: (a közelgő Nvidia kártyák egyike)
Alaplap: MSI MAG Z490 TOMAHAWK
RAM: 32 GB-os G.Skill Trident Z Neo DDR4-3600
SSD: WD Black SN750 1TB
Táp: 850W Silverstone Strider vagy Corsair RM850x
Vízhűtés: Deepcool Castle 240EX
Ötleteknek örülök, főleg, ha hozzáértő írja.
Esetleg vízhűtés helyett léghűtés? RAM-nál az a 400MHz mennyit számít(3600 vs. 4000)?
Az alaplap elég lesz-e, elférnek benne a komponensek? Ez még az egyik olcsóbbik Z490.
Nem vagyok képben ezekkel.
Gyakorlatilag mindenre használnám. 1440p+ gaming, meg sok olyasmire, ami zabálja a CPU, GPU, RAM-ot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!