Lenovo aksi 1 nap alatt 0% teljesítmény?
Létezik ilyen? A aksi még tegnap 4-5 órát bírt, olvastam rajta PDF könyvet. Tegnap feltöltöttem 100%, ma kapcsolom be és 0%... Mikor lehúzom azt írja hogy azonnal tegyem vissza a töltőt...
AIDA64 szerinte 100% wear level, tegnap pedig 34% körül volt. Ezt mégis hogy?
Más notebookban esik a kapacitása (ami normális), majd csak 2 órát bír egy töltéssel, majd csak fél óra, és így esik...
Lehetséges 1 nap alatt ez, vagy valami driver kell, esetleg BIOS reset?
Akkor csak átinstallálni?
Ezt írja a Windows Battery report:
23W/h óra teljesen elég egy 11Watt TDP procinak, főleg ha nem is 100%-on megy mindig.
Ma 0W/h, érthetetlen. Életemben nem tettem hamarább sem töltőre mint 5% és kikapcsolt, vigyáztam rá.
Most este bekapcsoltam hogy megnézzem a válaszaitokat és 100%-on van:
"Életemben nem tettem hamarább sem töltőre mint 5% és kikapcsolt."
Hát ez baj, a Lítiumos akksikat nem ajánlott 5% alá meríteni, mert felborulhat a kémiai egyensúly.
(20-60% között használva terhelődnek a legkevésbé, - de persze a leghosszabb akkuidőhöz 100%-ra érdemes tölteni)
Megj.:
Vannak a cellák (kb. mint ceruzaelemek egymás után kötve) és van a töltőelektronika.
Az elektronika nem lát bele a cellákba, hogy milyen állapotban vannak, hanem pl. a hőmérsékletüket nézi töltés közben, és annak függvényében változtatja a feszültséget és a töltési időket (gyárilag ezeket már kitapasztalták, hogy mennyi biztonságos és szükséges, és beleprogramozták a töltő elektronikájába), - és amikor elérték a feltöltöttséghez szükséges értékeket, akkor a töltés közben számolt értékek alapján megvan, hogy mennyi a legfrissebb kapacitás.
Ha ez kisebb mint a gyárilag megadott, akkor kiszámolható az elhasználódás.
A kép alapján:
- gyári kapacitás: 34040 mWh
- legutóbbi töltés: 14940 mWh
Jelenlegi kapacitás százalékban: 14940/34040*100 ~ 44%
Vagyis az elhasználódás: 100-44 = 56% (ez látható a képen)
Egy meghibásodott cella töredékére csökkentheti az egész akkucsomag kapacitását, - valamint nagyobb feszültség-eséseket okozhat, ami hirtelen kikapcsolásokhoz vezethet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!