Egy újonnan vásárolt laptopnál káros, ha sokáigcsak félig van feltöltve az aksi?
Sziasztok! Kb egy hete kaptam egy új laptopot. Csak annyi időre kapcsoltam be, hogy megnézzem minden működik-e? Telepíteni nem kellet semmit, mert media marktban vettem ready 2 go csomagban.
Mire megnéztem hogy minden rendben van-e, addigra a gyári 40%-os töltés feltöltött 66-ra. Utánna kikapcsoltam a gépet és olyan 1 órára még töltőn hagytam. Nem tudom meddig érkezett feltölteni.
A HP Support Assistant jelezte, hogy kalibrálnikell majd azakksit. Fel kell tölteni 99-100%-ra, majd úgy hagyni 2,5 órát és azt követően rákattintani majd a kalibrálásra a hosszab üzemidő beállítása miatt.
Ha nem tudja kalibrálni sikeresen, akkor azt írta a progi, hogy akár gond is lehet az aksival.
Na már most a kérdésem a következő lenne. Én csak egy 15-20 perc alatt megnéztem, hogy minden jó-e? Ezalatt a gép feltöltött 40%-ról 66-ra. Utánna kikapcsolt állapotában, még töltött valamennyit, de azóta nem kapcsoltam be. Igazából, majd szeptember elsején lesz már szükségem a gépre, tehát majd akkor kerülne napi használatba.
Szóval a kalibrálás majd ráér akkor is majd?
Nem okoz problémát az új gép aksijának, hogy első használatkor még nem lett teljesen feltöltve és vagy 2 hétig nincs bekapcsolva?
Nem.
Legrosszabb esetben pedig majd 2 év múlva veszel egy új akksit egy tízesért.
A tulaggodas, tultervezes, tulgondolas tankonyvi peldaja...
Nem babusgatni kell a laptopot vagy az akkujat, hanem hasznalni, hasznalaton kivul meg beken hagyni, lehetoleg szobahomersekleten. Se tultolteni, se tulmeriteni nem tudod (van benne vedelem), se felrobbanni nem fog, se tonkremenni 2 (vagy akar 8) het szekrenyben acsorgastol.
Állandó tápra kötve kizárt, hogy az aksi max. 60%-ra töltődjön, mert 100%-ra fog töltődni.
#5 - Mondom Asusnal. Es nem fog, mert az MyAsus nem engedi fole tolteni.
A technologia ugyanaz, az eljaras mas, de hasznos.
Szerintem meg egy marhaság. Az akkumulátoros üzemidő egy hordozható eszköz igen lényeges tulajdonsága. Ezt eleve lerontani...pláne, hogy a használat során a névleges kapacitás amúgy is folyamatosan csökken.
Persze ideológiának megteszi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!