Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ez a táp jó lenne?

Ez a táp jó lenne?

Figyelt kérdés

a táp: [link]

a gép:

rx 580

ryzen 5 3600x

16 gb ram

2020. aug. 22. 17:36
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
87%

Egy ilyen gépnek 400w is elég, mert nem fog maxon pörögni az áramfelvétel, hacsak nem direkt stressz-terheled.

Nem a legjobb, de a mai táp árak mellett jó, nagyon az órajelet ne rángasd a ryzennél, mert lehet kimegy az ATX szabványból a leadott fesz.

Csak extreme digital jöhet szóba? Drága is meg a választék is kicsi.

20e-ig néztem a keretet, ilyenek vannak:

[link]

[link]

[link]

Egyébként amint te néztél, az sem egy vállalhatatlan fajta.

2020. aug. 22. 19:00
 2/12 anonim ***** válasza:
88%
Ha ennyi a keret, elmegy.
2020. aug. 22. 19:10
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Elég. Nekem mondjuk a "kistesója", a 450-es van egy rx 470/ryzen 5 2600 mellett, boven eleg.
2020. aug. 22. 19:35
 4/12 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek
2020. aug. 22. 20:02
 5/12 anonim ***** válasza:
69%
na akkor ide írok énis nem nyitok fölöslegesen egy másik kérdést, nekem az lenne a kérdésem hogy a jövőben nemsokára szeretnék videókártyát fejleszteni és nemtudom hogy elég lenne-e hozzá a mostani tápom vagy akkor azt is kéne venni nagyobbat, most egy gigabyte gtx 750 ti 2gb kártyám van, i5 6500-as proci, mindenen gyári órajel én nem mókolok egyelőre ilyesmivel, jah és 16gb ram, 2hdd de azt is fogok majd még bővíteni még 2-vel bár nemtudom hogy ez számít-e túl sokat de azért leírom, egy rx 580-at tervezek majd venni, most jelenelg egy chieftec iarena 450w-os táp van a gépembe, szerintetek kellene majd nagyobb táp? [link]
2020. aug. 22. 20:22
 6/12 anonim ***** válasza:
az rx 580-nak kell egy külön 8 pin-es áramforrás, így max 225 wattot fogyaszt, szóval elegendő az a chieftec teljesítménye, viszont a minősége miatt javasolt lenne cserélni, mert azok a védelmek, amiket írnak rá meg is állnak a doboz felfestésén, a tápon belül kb semmi nincs. Nagy terhelés alatt simán kimegy ATX szabványból, ami károsíthatja a videokártyádat vagy épp a processzort, rossz esetben leégeti mindkettőt és erre nem vonatkozik a garanciális csere, mert nem gyártási hibából fakadó kár. Szóval nem javasolt megtartani.
2020. aug. 22. 20:27
 7/12 anonim ***** válasza:
értem, leírnád lécci hogy mit jelent az hogy nagy terhelés alatt kimegy az atx szabványból?
2020. aug. 22. 20:29
 8/12 anonim ***** válasza:
#5 RX 580 mellé biztosan nem raknék ilyen tápot, nem is a teljesítmény, hanem a gyér minőség miatt.
2020. aug. 22. 20:31
 9/12 anonim ***** válasza:

Az ATX szabvány meghatározza, mekkora terhelés mellett milye feszültség (volt) és milyen áramerősség (amper) értékeket adhat le. Ez +-5%-ban meg van határozva. Ez az úgymond egészséges, ami még nem károsítja az alkatrészeket, főleg a kondenzátorokat, amiket pont azért raknak bele, mert az áram hullám jellemzőkkel bír, nem fix, ingadozik 2 végérték közt, és amikor az adott érték alá megy, akkor pár ezred másodpercre onnan adja ki a hiányzó töltést.

Az iArena silány minőség, az ingadozásokkal pedig szépen lassan (vagy nagyon gyorsan) leöli a kondikat, ami után már maga a kártya se tud mit kezdeni a hullámzó árammal, a túláram pedig simán leégetheti a nyáklapi kötéseket, áramköröket és mehet is a kukába, mert a mai nyáklapok gyakran 6-10 rétegűek, nincs az az isten, hogy te bele tudj nyúlni a közepébe. A helyedben nem használnám.

2020. aug. 22. 20:40
 10/12 anonim ***** válasza:
Értem tehát hogyha fejlesztek majd videókártyát akkor mindenképp táp csere is, igazából akkor a mostani konfiggal sem túl érdemes ezt használni de most még nincs rá pénzem lecserélni a tápot, majd ha cserélek, milyen tápot ajánlotok?
2020. aug. 22. 21:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!