Elég lesz később is az 500w, vagy mindenképp 600w tápot válasszak?
Egy 4-5 éves cooler master táp van a gépemben, 500w, már volt benne venti cserélve, de így is hangoskodik, plusz nem feketék a kábelei ami nekem fontos lenne, illetve hogy jó halk legyen.
Gépem:
i5-6400
2x8gb ddr4
rx 570 pulse mini 4gb
1tb hdd + 120 gb ssd
5db 12cm-es venti
Tehát ez a táp elbírja bőven a konfigot, megnéztem az oldalán mennyi A-t ad le bizonyos ágakon, és hát elég sz*r, szóval teljesítménnyel gond nem lenne, viszont ha majd cserélnék kártyát 5700xt-re, esetleg 1070-re, vagy váltanék 7700-as pocira, vagy ryzen-re, lehet elkéne a 600w, nem tudom, de elméletileg azt is kéne bírnia az 500-nak.
Amiket néztem:
Jó az ára és bronz, meg 600w: SilentiumPC Vero M2 600W Bronze
Amik pedig biztosan nagyon jók, Bequiet System Power 9 5 és 600w, és ezért vacilálok, mert a silentium olcsóbb mint a bequietnek az 500w-osa, plusz még moduláris is, és jobb mint a cooler masterem, sokkal. A bequieteknél meg 5k árkülönbség van, és hát budget gépnél nekem ez sok sajnos.
Ha AMD Radeon RX 5700 XT a terv a később, akkor a Seasonic S12III-650 - 5 év garanciával 20.980 Ft-ért jó választás lehet.
Az a probléma hogy budgetnek nevezed a géped és ennek megfelelően ahogy kis hazánkban szokás inkább cpu-gpu-ra költesz jó sokat, a végén meg lesed melyik tápegység kínál olcsón sok wattot, végül a legtöbben így kikötnek a Chifetec Smart meg a Keep Out Fx mellett, pedig nem így kéne. Például nem kell videokártyából a legdrágább gaming verziót megvenni, mindjárt kicsivel több mozgástered marad. egyébként az alaplapot cpu-val együtt eladnám a helyedben, néznék újabb szériás Intelt vagy AMD-re váltanék, mivel elég drágán mérik a 7700/7700k-t használtan, nagyon nem éri meg.
Egyébként nem indokolt 500W tápegységnél erősebb és inkább minőséget vegyél mint sok wattot. A kinézett BQ sokkal jobb választás a SilentiumPC, vagy ott van az FSP Hyper M vagy a Hydro G ami szintén 20-25 környékére esik árazásban.
"5 miert vezeted fere a kerdezot 500W tapegysegel? Ott a Seasonic S12III-650 - 5 év garanciaval 20.980 ft-ert, kesobb ha ugy dont GeForce RTX 2080 Ti OC 11GB is vehet, de a FSP Hyper M vagy a Hydro G mar nem birna.
FSP Hyper M 500W eleve keves es nem minosegi mivel nem japan kondik kerultek bele hanem csak TEAPO, ami nem a legjobb. Hydro G meg megint a kozepketegoria. Ebbe az arba a Seasonic S12III-650 a legjobb valasztas.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!