Van egy laptopom ami nem tudja a bekötött internet sebességét, ha vennék hozzá egy USB-s ethernet adaptert észrevehető lenne a különbség?
És még annyi, hogy az adapter USB 3.0-ás, viszont a laptopomban csak USB 2.0-ás portok vannak, így működne?
Egyébként jelenleg 100mbps-t tud a laptop hálózati kártyája, az adapterrel menne legalább 200-250 mbps-el?
USB-s ethernettel meg rosszabb lenne.
Mondjuk azt nem teljesen ertem hogy mire kell feltetlenul 200-300 Mb/s egy laptopon, de kar a kuszkodesert, aminek az alaplapjan csak 100-as adater van, az kb. annyit is tud tenylegesen meghajtani.
Általában a laptopomon szoktam torrentezni, arra kellene...
Egyébként amit néztem adaptert az elvileg tudna 1000Mbps-t.
Konkrétan egy ilyet néztem: [link]
De mit kezdesz ezzel egy USB 2.0-s portban? Azt gondolod hogy varazslatosan felgyorsitja azt is?
Kepzeld ugy el, mintha lenne egy geped, ami egy 1 centi atmeroju lyukon szivja a levegot es kb. annyit is tud elhasznalni, amennyi azon a lyukon bemegy. Hiaba teszel ra az 1 centis lyukra egy 10 centis kalyhacsovet, az a lyuk akkor is csak 1 centis lesz, es a gep se fog tudni tobbet felhasznalni.
A négyes jól írta: ha veszel egy USB3 -as gigabites "hálókártyát", akkor az USB 2 portban 480 Mbps -t fog tudni, tehát megéri. Viszont az USB 3 port hiányából arra következtetek, hogy elég régi laptopod van. Az USB hálózati adapter viszont eléggé CPU igényes, lehet, hogy akkor meg az lesz a szűk keresztmetszet.
#4: A PCI busz legalább 133 MB/s -t tud, ha nincs más a buszon akkor mennie kellene a full gigabitnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!