Hogyan használjam helyesen az akkumulátort?
Lítium ionos (legtöbb ilyen mostanság) akkuk 20-80% töltöttségi szinten állnak el a legjobban, így ha lehet ne 100%-os töltöttség elérése után vedd ki több hónapra.
A mindennapok során én ki szoktam venni, ha tudom, hogy nem fogok a következő 1-2 órában menni valahová, hisz csak egy mozdulat az egész. Amikor áramról és akkuról is nyomod (és kivehető az akku), lehetőleg vedd ki. Miért? Ha a laptopon játszol, videót renderelsz vagy más megterhelő dolgot futtatsz, felfűti a laptopot, és ha pl. öledben van, akkor abszolút nincs szellőzése és az akkut is melegíti, ami nagyon nem tesz jót neki. Én így rövidítettem meg az akkum élettartamát, saját káromon tanultam.
Én már több aksit is elrontottam, nem valami hosszú élettartalmúak. HP és Dell laptopoknál is vagy folyamatosan töltőn volt vagy folyamatosan 0áig merítés.
Elvileg jogos h kb fix szinten kell tartani, de éjszakára bedugva hagyom, mert reggel tudom, hogy vinni kell... minden nap használtam, most csak töltőről. az újak beépítettjét meg nem is tudom kiszedni.
Lenovo IdeaPad 3 81W4002UHV
Ennek a laptopnak kiszedhető az akksija vagy beépített?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!