Miért nem használja mindenki az alvó állapotot/hibernálást?
egyrészt mert a régi laptopok hamar lemerülnek, s csak az újabbaknál eszik ilyen keveset. A samsungnál van egy hibrid alvás évek óta ,ami szintén hasonlóan működik.
A fő indok hogy nem árt néha újraindítani a rendszert hogy rendesen működjön. Asztali gép az ,ás tészta...
Készenléti ritkán használok, kell hozzá áram, én meg mindent áramtalanítani szoktam, mikor nem használom. Nem sok áramot fogyaszt, de akkor is áram alatt kell tartani a memóriát, hogy ne felejtse el, ami benne van.
A hibernálás nem fogyaszt áramot, ugyanúgy visszakapom a rendszert, ahogy volt. Mióta SSD-m van, a rendes indulás ugyanolyan gyors mint a hibernálásból való indítás, esetleg 1-2 másodperc különbség van. Másrészt minden hibernáláskor a memória tartalma az SSD-re íródik. Bírja az SSD az írást, de azért 3-4GB írás kikapcsolásonként nem mindegy. Még HDD-m volt, sűrűn használtam a hibernálást, most meg már nagyon régóta le van titlva és nem érzem, hogy kellene.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!