Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ha a ddr3-as alaplapba beletes...

Ha a ddr3-as alaplapba beleteszem a ddr4-est akkor nem fog működni?Nem értek hozzá annyira ezért teszem fel a kérdést.Mert most vettem egy ddr3-ast és nem tudom hogy milyen kártyát vegyek bele.

Figyelt kérdés
Mert most vettem egy gépet aminek az alaplapja ddr3-as ezért nem tudom hogy milyen kártyát vegyek bele mert ddr3-ast csak GT730-at találok szóval tudnátok segíteni?L
2020. aug. 7. 14:17
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Mármint a videokartya ddr4-es? Az mehet bele.
2020. aug. 7. 14:31
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Az alaplapon lévő memória típusa (DDR2/3/4) nem függ össze a grafikus kártyán található memóriával (GDDR3/4/5/6). Ezeknek nem kell egyezniük.

Ami fontos, hogy milyen processzor van a gépben, illetve mennyi memória és milyen alaplap, mert ez alapján lehet méretezni a videokártyát.

Illetve a felhasználási mód is számít, mert irodai használatra az a 730-as is elég lehet ha nincs IGP a gépben.

2020. aug. 7. 14:39
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

A DDR3-as memóriafoglalattal rendelkező alaplapba DDR3-as memória megy bele.

A DDR4-esnek több érintkezője van, alacsonyabb feszültségen, más órajelen működik:

[link]

"milyen kártyát vegyek bele mert ddr3-ast csak GT730-at találok"

A videokártya ettől független, a videokártyán levő memóriát már nem az alaplapon levő, processzorba épített memóriavezérlő kezeli; hanem a videokártyán levő GPU memóriavezérlője - így az lehet bármilyen GDDR3/4/5/...

2020. aug. 7. 14:46
 4/11 anonim ***** válasza:
82%

Minek vásárolgat hardvert, aki ennyire nem ért hozzá?

A DDR3-as alaplapba nem fogod tudni fizikailag sem beleerőltetni a DDR4-es rendszermemóriát.

A videokártya memóriatípusa kompatibilitás szempontjából lényegtelen, mivel ahhoz csak a kártya fér hozzá.

2020. aug. 7. 14:59
 5/11 A kérdező kommentje:
Amd A6 5400B 3.60GHZ a proci a videókártya meg integrált van benne Radeon HD 7540D És 4GB Ram Ebből 1.3Gb-t Oszt Meg a videókártyával és ez mind ddr3-as
2020. aug. 7. 16:56
 6/11 A kérdező kommentje:
Minek vásárolgat hardvert, aki ennyire nem ért hozzá? Attól hogy nem értek hozzá attól még fejleszteni szeretném
2020. aug. 7. 16:58
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

De nem értem, miért akarsz egyáltalán videokártyát beletenni? A processzor régi, elavult és harmat gyenge, avval játszani nem fogsz tudni, képet meg ad az integrált radeon is...

És még egyszer: a videokártya RAM típusának, és ami az alaplapban van, nem szükséges egyeznie.

2020. aug. 7. 17:02
 8/11 A kérdező kommentje:

Annapurna CRB (P0)

Version 0B98401 PRO Ez az alaplap neve

2020. aug. 7. 17:02
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
#6 Nem azzal van a baj, hogy nem értesz hozzá, én sem értek csomó mindenhez. Azzal van a baj, hogy először vásárolsz, utána kérdezel. Fordítva kéne!
2020. aug. 7. 17:03
 10/11 MGéza ***** válasza:
100%

#5-re kérdez:

Ezt nem nagyon érdemes fejlesztgetni, leginkább lecserélni kéne. Persze a te döntésed, te tudod mennyit szánsz rá.

Ha mégis nagyon meg akarod tartani, akkor vegy bele A10-es apu-t, abban még kicsit erősebb is az integrált mint a GT 730, vagy X4 750/760/845/850/860 procival kombináld össze a kártyát. Bár nagyban függ attól hogy milyen célból akarod fejleszteni, mivel akarsz játszani, milyen felbontáson, esetleg csak böngészésre, filmezésre kell...

2020. aug. 7. 17:07
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!