Telekom függetlenítés?
Évekkel ezelőtt vásároltunk egy HUAWEI LTE CUBE E5180 wi-fi modemet. A készülék úgy működött, hogy a telekomtól kaptunk egy sim kártyát, majd azt kellett belehelyezni és sugározta a wi-fit.
Azóta ezt a szolgáltatást lemondtuk, de mivel a készüléket megvásároltuk, így nálunk maradt.
Most azon gondolkoztam, hogy tudnám-e használni egy Telenoros kártyával?
Két dolgot látok akadálynak:
Az egyik, hogy függetleníteni kéne hozzá a készüléket. Na most azt tudom, hogy telefont manapság már ingyenesen függetlenítenek, de nem tudom mi a helyzet az ilyen modemekkel, illetve az eljárásáról sem tudok sokat. Fáradjak be egy Telekom üzletbe és ott csinálják vagy már lehet online is (ha igen, melyik a megbízható oldal)?
A másik pedig, hogy nem tudom, hogy ez a készülék bármilyen sim kártyát elfogad-e vagy csak a speciális sim-eket, amit mobilnethez vásárolnak. Ezt onnan sejtem, hogy kipróbáltam egy Telekomos sim-el, és rá lehetett csatlakozni stb., de nem volt internetelérés.
Előre is köszönöm!
Nincs kijelzője a készüléknek, de először megnézem a függetlenítést és utána max az ip-cím alapján belépni a configjába.
Egyellőre nincs jobb ötletem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!