Milyen pc-t raknátok össze most?
Mondjuk ha nem lennétek se gazdagok, se szegények, olyasmi mint én, átlagos, félig csóró :D
Én ezt akarnám:
rtx 2070 super
ryzen 3700x/i7 10700k
2x16 GB ram
"félig csóró" az azt jelenti, hogy tokkal-vonóval potom ~400-ból?
(Mármint a példa alapján kérdezem...)
amúgy #1-nek igaza van, lehet érdemes kicsit kivárni (akár azért is, mert az új megjelenésekkel LEHET hogy a többi ára kicsit csökken, bár az utóbbi időben ez sem igaz teljesen. az euro árfolyam jobban befolyásolja.. :))
i7 10700K-ra fogok bővíteni valamilyen jobb Z-s alaplap keretében a hónap végén.
Jelenleg egy 1080ti van használatban, ez még működik nem fogom lecserélni. Eddig minden helyzetben tökéletesen megállta a helyét.
Ha meg majd megadja magát a 1080 akkor valószínűleg egy 3070 (super vagy ti nem tudni még mit dobnak piacra) lesz a következő VGA.
#5 Azért annyiban igaza van a #2-esnek, hogy ha a 3 havi kereseted rámegy, akkor mellette nem sok kiadásod volt. Szóval piszkosul attól függ, hogy hol élsz, milyen életszínvonalon és pl van-e hiteled. Kereshetsz havi nettó 600-at is, ha ebből 560-580 "kimegy az ablakon" akkor 3 hónap alatt sose veszel ilyet.
De szerintem ebbe kár belemenni, mert mindenkinek mást jelent a sok és a kevés, és kb mindenki a maga szintjén "szenved". :)
Egyszerűbb ártartományt írni és akkor az egyértelmű és a tényleges kérdésről fog szólni a thread.
Én ezt raknám össze:
AMD Ryzen 5 3600 + Dark Rock 4
ASrock B550 Steel Legend
Crucial Ballistix 2x8GB DDR4 3200MHZ
RTX 2060 Super
Samsung 970 Evo 1TB + 2TB MX500
Bitfenix Whisper M 550W
Fractal Design Define R5.
Ez mellé vennék egy 75HZ-is FreeSync-s, VA paneles monitor.
Egy G102-t, egy MH752-t, egy CM CK550-t és egy Denon SCN-10-t.
Ventinek 1-2 Arctic TC 12-t.
Aztán idővel bővíteni, de számomra a FHD játékra illetve némi munkára ez megfelelne teljes mértékben.(most egy 1600+1050Ti+16GB)
Ha ráér:
Várd be a 4k amd cpu-t, 3k gpu-t.
Ha most:
3700x/3900x
2070 super
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!