Miért ilyen magad a proci hőfok?
Ryzen 7 2700x
Artix mx2 hűtőpaszta ment rá de fél évvel ezelőtt is ezzel pasztáztam be azt hittem segít hogy újra csinálom meg kipucolom a gépet de nem
Alapjaraton ha be van kapcsolva 80-82 fokos, játék közben 90-104fokos és fsp droppol fel percenként vagy előbb, egy ideje ezt csinálja nem tudtam rakonni hogy még is miért, biosban állítottam fullra a ventilátor gyorsaságát de keveslem a 3000 fordulatot régi fx 8300asom 5-6ezer fordulatra simán felment magától, illetve előző procimmal ryzen 5 1600assal egy szál gondja se volt igaz az 65e tdp ez még 105 tdp de akkor most muszáj hozzá venni vizhűtést? Illetve speedfan program nem is jelezte a proci ventinlatorát, lehet valami baj van az alaplapommal?
Gondolom a szutyok gyári hűtőt használod hozzá, akkor nincs min csodálkozni.
Amúgy is az AMD minden esetben (CPU, GPU) hajlamos a melegedésre (hiába jönnek a 12 éves AMD fanbojok vergődni, lehet teszteket nézni) , a pasztázgatás teljesen felesleges, 2-3 évet napi használat mellett simán ki kell bírjon egy hővezető paszta.
Vegyél rá normális hűtőt ami ezt a szenes kályha fogyasztású CPU-t lehűti.
Esetleg az alaplap típusát le tudnád írni?
Az a 80°C nagyon sok alapjáraton.
Ezt még a feszültség csökkentés sem oldja meg, szóval a hűtő lesz a ludas. Jól van rögzítve az a hűtő? Nem-e maradt az alján a matrica?
Jól ráraktad a hűtőt? Nem tettél rá túl sok pasztát?
A mai amd-k már nem melegednek úgy, mint ahogy az első komment is sugallja. A gyári hűtők is egész jók, ilyen hőfokot nem kéne produkálnia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!