A régebbi számítógépek fizikai felépítésükben (csavarok, kábelek helye, stb.) megegyeznek az újakkal?
Figyelt kérdés
Van itthon egy régi, használhatatlan LGA 775-ös gépem, és szeretném rajta gyakorolni a gépösszeszerelést (még soha nem szedtem szét/raktam össze gépet, pasztázáson és rendszerhűtő felszerelésen kívül nem is nyúltam hozzá), mivel fejleszteni akarom a mostani gépemet, de a házat, tápot, HDD-t meg akarom tartani. Szóval, tudok rajta gyakorolni?2020. aug. 2. 10:11
1/5 anonim válasza:
Persze, ugyan az nagyjából. A csatlakozók helyei lehet kicsit eltérnek (pl. a SATA-ké), de a csatlakozási mechanizmus ugyan az.
2/5 anonim válasza:
Nincs rajta mit gyakorolni, egyszeru legozas az egesz, ha valamiben ketelyed merul fel, rakeresel gyorsan guglin, mint peldaul en nemreg, amikor ugy tunt, hogy nem tudom benyomni rendesen az m.2-es SSD-t, kiderult, hogy erosebben kell tolni. :D
3/5 anonim válasza:
Nagyjából igen. Az is igaz, amit a 2-es írt: mindent oda kell bedugni, ahova lehet.
4/5 MGéza válasza:
Ha nem brand gép akkor gyakorlatilag semmi sem változott. Egyes brandoknál az úgynevezett BTX szabvány volt, az nem kompatibilis mondjuk egy B450 ATX lappal.
5/5 anonim válasza:
775 óta egyformák a nem brand gépek. ATX szabványt követik. Az ezredforduló előtt volt AT szabvány és XT is. Ezekben más házak, más tápok voltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!