Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Hogyan tudnék még javítani a...

Hogyan tudnék még javítani a számítógépem hőmérsékletein?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Sajnos én is hőmérsékletfóbiás vagyok, mint olyan sokan.

Egy ilyen házam van, be is linkelem, hogy ne kelljen keresgélnetek:

[link]

Benne ezek a hardverek:

- Ryzen 5 3600X (nincs tuning)

- Sapphire RX 5700 XT Nitro+ (nincs tuning)

A hőmérsékletek nem rosszak. A CPU idleben 35-45 között van, az ismert AMD tüskékkel néha kiugrik pár másodpercig 50, szökőévente 60 fokra. Prime95 alatt 65 fokos volt a proci, pár perig volt csak 80 fokos, utána vissza is ment 65-re. A VGA-t tartom kicsit melegnek. Idleben 40-42 fokos, fél óra Furmark után pedig 75 Celsius. A lakás most 25 fokos.

A venti profil a következő:

- előlapon: 2db 14cm, befelé fúj

- hátlapon: 1db 12cm, kifelé fúj (nagyobb nem fér)

- tető: 1db 14cm, kifelé fúj

- CPU Noctua NH-U14S

A tetőre még elfér egy 12 vagy 14cm-es. Arra gondoltam, hogy betennék oda még egy ventit, minimális fordulatszámon, hogy BEFELÉ fújjon egy kis levegőt rá a VGA elejére (tehát a csatlakozókhoz közeli részére). Ez jó ötlet lenne? Vagy milyen ötletetek van? Minden hozzászólást köszönettel elolvasok.

2020. júl. 29. 17:15
1 2 3
 21/21 A kérdező kommentje:
Biztosan melózik szegény. Háromnegyed hatkor írt, képzelem, mikor kellhetett. Bár lassan már a műszak vége lehet. Persze nyomni kell, az új gépért.
2020. júl. 30. 16:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!