Hogyan tudnék még javítani a számítógépem hőmérsékletein?
Sziasztok!
Sajnos én is hőmérsékletfóbiás vagyok, mint olyan sokan.
Egy ilyen házam van, be is linkelem, hogy ne kelljen keresgélnetek:
Benne ezek a hardverek:
- Ryzen 5 3600X (nincs tuning)
- Sapphire RX 5700 XT Nitro+ (nincs tuning)
A hőmérsékletek nem rosszak. A CPU idleben 35-45 között van, az ismert AMD tüskékkel néha kiugrik pár másodpercig 50, szökőévente 60 fokra. Prime95 alatt 65 fokos volt a proci, pár perig volt csak 80 fokos, utána vissza is ment 65-re. A VGA-t tartom kicsit melegnek. Idleben 40-42 fokos, fél óra Furmark után pedig 75 Celsius. A lakás most 25 fokos.
A venti profil a következő:
- előlapon: 2db 14cm, befelé fúj
- hátlapon: 1db 12cm, kifelé fúj (nagyobb nem fér)
- tető: 1db 14cm, kifelé fúj
- CPU Noctua NH-U14S
A tetőre még elfér egy 12 vagy 14cm-es. Arra gondoltam, hogy betennék oda még egy ventit, minimális fordulatszámon, hogy BEFELÉ fújjon egy kis levegőt rá a VGA elejére (tehát a csatlakozókhoz közeli részére). Ez jó ötlet lenne? Vagy milyen ötletetek van? Minden hozzászólást köszönettel elolvasok.
Pedig de. Mondok valamit, Aida stress test alatt 55 fokig ment csak fel. Ne feledjük, hogy egy Noctua hűtő van rajta.
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Ennyike.
Megy a stress, 61 fokos a CPU, pedig most nagyon meleg van a szobában, és még boostol is. Ennyire nehéz elhinned, hogy vannak minőségi és drága alkatrészekből összerakott gépek, amik nem melegszenek nagyon? Neked milyen géped van?
#6 másfél perc után, ok. Futtasd mondjuk 20 percig - meg hogy őszinte legyek prime ról beszéltem, életemben nem futtattam aida tesztet, fogalmam sincs mennyire terheli a cpu t. Szerinted mitől lehet akkor az, hogy egy ideig felmegy a hőmérséklet, aztán, úgy hogy a terhelés nem csökken, a hő lemegy? Varázslat? Vagy hirtelen magához tér a hűtésed, addig meg csak várta hátha elmegy a meleg magától?
És bármiféle sértés nélkül, de ez egy középkategóriás gép, nincs vele a világon semmi gond de irigykedni sem kell rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!