Miért van az,hogy ha laptopot venne az ember,akkor úgy árulják,hogy nincs feltelepítve előre az operációs rendszer?
Figyelt kérdés
Oké,hogy fel lehet rá tenni,de hogyhogy sok üzlet anélkül árulja?Csak kíváncsiságból kérdezem.Mert akkor olyat teszel rá,amilyet akarsz?Most nem aktuális,de mindíg nézegetem a kínálatot. :)2020. júl. 29. 12:00
1/16 Derwer válasza:
Elvileg OS nélkül nem adhatják.
De a FreeDOS is egy OS, mégha nem is grafikus.
Ha vna hozzá OS, ha nincs, attól te még telepíhetsz másikat.
OS nélkül (avagy FreeDOSszal) olcsóbb, ez lehet az oka.
2/16 A kérdező kommentje:
Ja igen,a Free Dos os-ra gondoltam.Bocsánat.
2020. júl. 29. 12:07
3/16 anonim válasza:
Egy részükön telepítve van a Windows, más részükön valami teljesen használhatatlan rendszer van telepítve, csak azért, mert kötelező valaminek lennie. A ten döntésed, milyen op. rendszert akarsz használni. Ha nem érdekel a Windows, minek fizetnél érte? Veszel mást, legyalulod a hátértárat, és felteszed azt, amit használni szeretnél.
4/16 anonim válasza:
Azért van így, hogy ne fizess olyan dologért amit nem használsz. Például a Linux ingyenes és van aki azt használ, netezni és alapvető dolgokra teljesen megfelel. De például ha van dobozos Windowsod, azt rá tudod telepíteni, nem kell venni másikat, így spórolsz. De általában amúgyis olcsóbban kijössz egy FreeDOS-os géppel + frissen vett Win 10-el, mintha előtelepítve vennéd. Ráadásul az előtelepített rendszerint tele van rakva hülyeségekkel.
5/16 anonim válasza:
Én pl sose veszek előretelepített gépet, mivel linuxon dolgozom és eléggé "morcos" lennék, ha kötelezően megvetetnének velem egy olyan oprendszert amire amúgy formázás vár, tehát megy a kukába. (Ráadásul még eladni sem tudnám a liszenszt...)
6/16 anonim válasza:
Nem adják operációs rendszer nélkül. Hivatalosan új számítógépet csak telepített operációs rendszerrel lehet eladni. Az már más kérdés, hogy az az operációs rendszer (szerencsére) nem mindig Windows. Lehet, hogy FreeDos van rajta, amivel semmit nem tudsz kezdeni, lehet, hogy Linux (ha szerencséd van, nem valami Linpus féle vacak, hanem mondjuk Ubuntu, amivel lehet is dolgozni), de attól még van rajta rendszer.
Persze megteheted, hogy törlöd az eredeti rendszert és telepítesz egy másikat.
7/16 anonim válasza:
Kérd meg a boltost hogy telepítsen rá egy FreeDOS-t, mert anélkül te nem vagy hajlandó megvenni..! ;P
8/16 anonim válasza:
Ezt úgy írod, kedves kérdező, mintha egyik notebookon sem lenne operációs rendszer (feltételezem, hogy Windowsra gondoltál). Elég sok modellt árulnak Windows-zal, Linux-szal, FreeDOS-szal, vagy akár üresen. Nyilván 10-20 ezerrel drágább az, amelyiken Windows van. Amúgy idézné nekem valaki azt a jogszabályt, amelyik csak olyan számítógép árusítását engedélyezi, amelyiken van operációs rendszer? Mert szerintem ez egy városi legenda, ami vagy 20 éve terjeng.
9/16 A kérdező kommentje:
Free Dos rendszerűekre gondoltam,elírtam.Hirtelen azt hittem,hogy akkor azon semilyen rendszer nincs.Aztán rájöttem,hogy a Dosos is rendszer.Nagyon sok Free Dosossal találkoztam,mikor gépet néztem.
2020. júl. 29. 15:25
10/16 anonim válasza:
#8: Ha nem lenne kötelező, szerinted melyik gyártó kínlódna, hogy FreeDos-t tegyen rá? Eladná üresen azt kész!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!