Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ezen a gépen, még 10 év mulva...

Ezen a gépen, még 10 év mulva is mennek majd az új programok?

Figyelt kérdés

winchester: 3x 2 tb western digital

1x ocz 250 gb ssd sata

processzor: intel core i7 980x xtreme edition

alaplap: EVGA X58 SLI Classified

memória: orange bellistix 4 gb kit(2x2gb)x3

ház: thermaltake HAZTTVJ2000BNSD

táp: Gigabyte - ODIN Pro 800 tápegység

És egy blue-ray író

A gép még nem az enyém, de összegyűlt 4000 euróm, és én a munkához gépet használok. A munkám abból áll, hogy videókat vágok, képeket szerkesztek, grafikus programok meg stb. Ezért kéne ez a gép, hogy akár 10 év múlva is, a legújabb programok menjenek rajta. Ezután, egy ideig nem akarok új gépet!

2010. aug. 3. 16:42
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:
Ne öcsizél le engem!
2010. aug. 3. 16:52
 12/24 anonim ***** válasza:
Gondolj bele, egy 10 evvel ezelotti jo gep( mondjuk 1400-es AMD Thunderbird, 128-256 mega ram, Nvdia Riva Tnt 2 M64) mire jo manapsag? Netezni esetleg meg filmet nezni.
2010. aug. 3. 16:56
 13/24 A kérdező kommentje:
De akkor még gyerekcipőben jártak! Még éppen akkor találták fel a gépeket!
2010. aug. 3. 16:59
 14/24 A kérdező kommentje:
És egy csúcs program, ennek a negyedén elmenne. Mert, azok a programok, amiket használok, 256-os videóval elmennek! dual core-os procin! 1 gb rammal! szóval, ez sztem 10 év mulva jó kéne legyen!
2010. aug. 3. 17:01
 15/24 anonim ***** válasza:

Fölöslegesen drága processzor, ahhoz képest kevés RAM, böszme nagy tápegység szintén fölöslegesen.

Ez a tipikus, dobáljunk össze minden drága hardvert...

2010. aug. 3. 17:04
 16/24 anonim ***** válasza:
9800GT videokártya se a legújabb már.
2010. aug. 3. 17:04
 17/24 anonim ***** válasza:

Tipikus példa a "nem értek hozzá, de jó drága szóval biztos jó" gondolatmenetre.

Ha te multimédiával foglalkozol akkor nem egy ilyen processzorra, hanem egy bivalyerős videokártyára van szükséged. 5-10x gyorsabban tudsz renderelni ha a vga-t használod. Ha ilyen sok adatot kell kezelni, akkor azt egy jobb tápra bíznám, egy Enermaxra pl és 800W totál felesleges. Max. 550W elég. A memória meg egyenesen vicc.

10 év alatt _minden_ számítógép elavul, még a brutálerős NASA supercomputerek is. Hiába veszed meg most a csúcsot irreálisan drágán, pár év múlva fele annyiért kapnál 2x erősebbet. Inkább ésszel vásárolj!

Ha esetleg feltétlen meg kell szabadulnod a pénztől vegyél egy munkaállomást.

2010. aug. 3. 17:17
 18/24 anonim ***** válasza:
100%

Most már szerintem is kamu a kérdés.

Aki ilyen géped vesz, az minimum FireGL vagy Quadro videókártyát választ hozzá, nem alsó-közép kategóriás asztalit.

Ha meg tényleg ilyen munkát végez, valószínű ért is hozzá, és nem itt kéri ki a véleményünket, pláne nem egy olyan kérdésben, amire a hülye is tudja, hogy a válasz NEM!

Végül pedig biztosan nem mond olyat, hogy 10 évvel ez előtt találták fel a számítógépeket.

2010. aug. 3. 17:20
 19/24 A kérdező kommentje:
Én úgy gondoltam, hogy most ezt így megveszem, és később, ha van valami, akkor újítom. Amúgy a videókártyát én is le akarom cserélni, mertez nagyon gyenge.Ez egy csomag, így van egybe a gép! Szóval nem én választottam a hardvereket. Az oldal tetején, én oda írtam a véleményemet, csak kíváncsi voltam a ti véleményetekre!
2010. aug. 3. 17:24
 20/24 A kérdező kommentje:
És nem azt mondtam, hogy 10 évvel ezelőtt találták fel a gépeket, hanem azt, hogy akkor még gyerekcipőben járt. Azaz, akkor még minden nagyon gyenge volt!
2010. aug. 3. 17:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!