Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Milyen laptop kell egy építész...

Milyen laptop kell egy építésznek tervezéshez?

Figyelt kérdés

Most leszek másodéves építészeti hallgató az egyetemen és elkezdjük használni az ArchiCAD-et, SketchUp-ot, és a hasonló tervező programokat.

A jelenlegi laptopom régi és nem ezek futtatására lett kitalálva, így szeretnék egy másikat, azonban egyáltalán nem értek ezekhez.

Addig eljutottam, hogy ezek a feltételek kellenek mindenképp:dedikált - különálló videokártya legalább Nvidia 1050, AMD Radeon RX560X vagy annál erősebb videokártya.

SSD meghajtó

minimum 8 GB RAM

Intel i5 vagy AMD Ryzen 5-ös proci

tükröződésmentes kijelző

Ezeket kaptam ,,példának" a tanáraimtól: Asus FX505DY AL041 laptop, Asus FX505GE AL343 laptop, Dell G3 3579 3579FI7WE1 laptop

Egy üzletben ezt a javaslatot kaptam: Lenovo 81fv00ychv (ezt javasolták a jobbnak), HP Pavilion

Valamint megtaláltam ezt az oldalt, de itt telejsán más nevű/márkájú laptopokat javasolnak. [link]

Aki ért hozzá, segítene? 300 ezer forint körül melyik lenne számomra a legjobb?

2020. júl. 21. 11:12
 1/6 anonim ***** válasza:
45%
Ellenőrizni kell, hogy az adott gép összetevői (processzor, memória, stb.) azok-e, amikre szükséged van. A márka mindegy.
2020. júl. 21. 11:35
 2/6 Derwer ***** válasza:
100%

Itt van egy nagyon jó kis, hivatalos összefoglaló archicadhez:

[link]

Ebből azt veszem ki, hogy

1; Ha 3Dzel* akkor jön jól a videókártya (oké, archicad alapból 3D lesz)

2; NVIDIA QUADRO és AMD PRO kártyák vannak erre optimalizálva. (ezek a gépek többnyire 400k+)

3; A klasszikus játékos videókártyák is segíenek, de kevesebbet.

4; az AMD RYzen prociaijab lévő iGPU is segít, de az inteles társai nem sokat érnek.

További részletekért persze olvasd el a forrást.

*: AutoCAD-del dolgoznak az ősök de 2Dben, ott pl semmit sem segíett a hiper-szuper Quadro videókártya, ezért ítam le ezt.

2020. júl. 21. 12:13
 3/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszodat, de sajnos mint mondtam, nem sokat értek a számítógépekhe, ezért azt sem értem teljesen, amit leírtál.

Írnál légyszi konkrét példát ezekkel a paraméterekkel vagy az általam felsoroltak közül a legjobbat? :(

2020. júl. 21. 12:16
 4/6 Derwer ***** válasza:
100%

Nem, nem fogok most guglizni neked, vane gy rakás más paraméter ami neked fontos lehet. (pl méret, súly, szín, stb)

Kérdezz mit nem értesz, mert szerintem nem bnyolítottam túl.

1; a speciális NVIDIA QUADRO és AMD PRO videókártáyk azok amik sokat segítenek Archicadben. de ezek valószínűleg drágák lesznek. (benne lesz a videókártya nevében, hogy quadro)

2; Ennél kevesebbet, de segítenek a kalsszikus, játékos videókártyák. (amiket te is ítál a kérdésedben)

3; ha nem futná dedikált kártyás gépre akkor ne inteles legyen, hanem AMD RYZEN-es.

Kulcs szavak és szűrőfeltételek, mind benne vannak a leírásomban.

(Annak érdemes még utána menni, hogy egy amd ryzen integrált videókártyás laptop vs és egy laptopos sima geforce kártya között mekkora a különbség, érdemes-e beleinvesztálni)

2020. júl. 21. 12:38
 5/6 anonim válasza:
Találtál azóta kérdező? Bevált?
2021. márc. 7. 21:57
 6/6 A kérdező kommentje:
Igen, végül egy ASUS X571GT-AL464 Notebook-ra esett a választás. Továbbra sem vagyok nagy szakértője a laptopoknak, stb., de ez szerintem a sulis dolgokhoz kiváló, nagyon sokat használom. Szinte egész nap be van kapcsolva most, hogy online vagyunk. Sokat archicadezek is rajta, a legújabb verziót is viszi rendesen, szóval szerintem megérte.
2021. ápr. 16. 00:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!