Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Melyik laptop ajánlott grafika...

Melyik laptop ajánlott grafikai tervezéshez?

Figyelt kérdés
Páromnak vennék egy laptopot, grafikusként dolgozik, Adobe programokat szeretné használni, Photoshop, Illustrator, Animate, plusz wacom táblát. Én nem értek hozzá, festőművész vagyok. Melyiket ajánljátok? Kb.250ezer lenne rá. Köszönöm az udvarias válaszokat előre is.

2020. máj. 23. 17:29
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Grafikai munkára ennyi pénzből ez mission impossible.

Próbálkozhatsz esetleg használt macbook-al vagy használt üzleti laptoppal, de utóbbi esetében nagyon figyelj a kijelző típusára, mert az a gond a laptopokkal, hogy 90%-a TN paneles kijelzővel van szerelve (nem tudom miért) ami grafikai munkára teljesen alkalmatlan.

Ennyi pénzből még asztali+monitor is necces.

Mondjuk ha 100 körül találunk valami sRGB színteres monitort és kalibráltatod, akkor 150-ből kijön egy pc amin elfutnak az Adobe programok. Szűkösen. De inkább azt mondanám, hogy 200+100.

Egy igazi grafikára tervezett kijelző önmagában 250-nél kezdődik, de igényektől eltérően hamar 500+ kategóriát kezdi nézegetni az ember.

Szóval ez egy "drága" szakma sajnos.

Ha asztali gép megfelelne akkor monitornak mondjuk:

[link]

És egy 180-190-ből pedig kijön egy asztali gép. Gépalkatrészek terén nem vagyok naprakész, szóval de biztos lesz olyan aki segítene benne.

Ha ragaszkodsz a laptophoz, akkor az vagy drágább lesz (sokkal) vagy csak használt jöhet szóba.

2020. máj. 24. 03:46
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszi a választ. Azt nem mondtam, hogy monitor amúgy van, a laptop azért lenne jó, mert hordozható, sokat mozgunk vidék-Bp között, jó lenne ha bárhol tudna dolgozni. Szóval ha a kijelző annyira nem fontos, inkább csak annyi, hogy ne legyen lassú. A mostani gépével szenved, Photoshopban nem is tud mindent megcsinálni mert kiírja neki, hogy nincs elég memória a végrehajtáshoz. Illustratorban is a nagyon összetett grafikái iszonyat lelassítják a gépet.
2020. máj. 24. 22:28
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Minimum 16GB ram kellene, de a gyárilag ezzel szerelt laptopok 250 fölött vannak. Lehet érdemes akkor 8GB-os verziót nézni és rögtön márkaszervizben bővítést kérni hozzá.

Acer Aspire 5 -ös sorozatban lehet találni 250 körül használhatót és azok IPS kijelzősök. De a memóriát mindenképp bővíteni kell és a kijelzőt is célszerű kalibráltatni.

2020. máj. 24. 22:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!