Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Létezik olyan USB-s hűtőventil...

Létezik olyan USB-s hűtőventilátor, amit PC házak belsejébe tesznek?

Figyelt kérdés

Gyárilag USB-s hűtőventilátort keresnék, amit a PC házak belsejébe tesznek hűtésre, csak nem 3 PIN-es hanem USB-s.

Próbáltam gugliba keresni, de nem igazán találtam, ezért is érdekelne h létezik-e ilyen.

Forrasztottam most itthon egyet, egy régi USB kábelből meg régi ventilátorból de elég gányul néz ki. Szebb lenne ha gyárilag ilyen lenne... router hűtésre kellene

Köszi.

2020. júl. 19. 15:42
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

#7 Te még mindig nagyon félreértesz valamit. A kérdező leírta világosan, hogy egy routert szeretne vele hűteni. Nos elég nagy hozzá nem értés kell ahhoz, hogy valaki egy routert a számítógép ház belsejében keressen. A kérdező teljesen érthetően leírta, hogy egy olyan venti kell neki, mint ami a ház belsejében van 3 vagy 4 pines, csak usb csatlakozóval. A hangsúly nem azon van, hogy a házba kell neki, hanem hogy olyan, mint a belső, csak kívülre és usb-s, mert KÍVÜL akar vele routert hűteni. Készített is egyet, ami nem egy agyműtét, ha van egy nem használt usb drót, meg egy ventilátor és alapfokon tud forrasztani(fekete drótot a feketéhez, pirosat a piroshoz). Ezzel csak az a probléma, hogy ezek a ventilátorok 12 voltosak, az usb meg 5, ezért kevesebb mint a felével fog forogni, viszont nem olyan hangos.

Kérdező: a #2-es linkjét nézegesd.

2020. júl. 20. 12:03
 12/15 A kérdező kommentje:

JG7RBJOUC4WF7KGD4ZIK-nek: Igen, nálam is ez lenne a cél, hogy egy minimális hűtése legyen a modemnek, mert mostanában egy párszor elment a net, meg igen csak lassú volt, és gondoltam h ennek az oka lehet akár a "túlmelegedés" is, ezért jutott eszembe ez az ötlet, aminek kapcsán írtam ki a kérdést. Nem tudom, hogy az áramtalanítás vagy az újraindítás oldotta meg a problémát, de minden esetre ez a gányolt 5V-os "USB-s" proci hűtő csendesen teszi a dolgát

#11-es: Igen, pontosan arra gondoltam amit írtál.

Az hogy csendes legyen az mindenképp szempont, mert 1m-re van tőle az ágy, és kiherélnek ha még valami búgó "szart" oda teszek, pláne h felette van a NAS is.

Ha potméterrel állítható a fordulat, és nem hangos az lenne a legjobb.

Nemrég vettem egy Asus RP-55 AC-t, és mit ne mondjak igencsak meleg... pedig nincs agyon nyúzva. Amilyen kicsi méretileg olyan hőt termel, hogy lestem.

2020. júl. 20. 16:26
 13/15 A kérdező kommentje:

Ha már PC-s márkák akkor szerintem ez az ARTICT egész jó vétel lehet. Kommentek is meggyőzőek.

[link]

[link]

2020. júl. 20. 16:35
 14/15 Szirty ***** válasza:

"Nos elég nagy hozzá nem értés kell ahhoz, hogy valaki egy routert a számítógép ház belsejében keressen."

A kérdés rosszul van megfogalmazva. Ennyi a probléma.

2020. júl. 20. 17:36
 15/15 anonim ***** válasza:

Amit a HGW -ről írtam, az nem több, minthogy szerettem volna kipróbálni azt, hogy egy ventilátor mennyit segít a hőelvezetésen.

Ha hálózati problémák vannak, első az újraindítás, illetve érdemes (ha értesz hozzá) ránézni a konfig oldalon, milyen jelszinteket mér a HGW.

Vagy ami ennél is egyszerűbb, ha az újraindítás nem segít, be telefonálsz a szolgáltatónak, hogy nem stimmel a net... Onnantól ők majd segítenek...

2020. júl. 20. 20:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!